Milyen óvintézkedéseket kell tennem?
Röviden. Édesapám elhunyt nemrég. Volt 1 kaukázusija, ismerem. Nekem van egy foxterrierem. Elvannak, sokat találkoztak.
Viszont a kaukázusi rajtam kívül kb 3 embert tűr meg. Nem szórakozik, nem csak jelez, elég határozottan gondolja a dolgokat.
Namost, egyenlőre nem állok úgy anyagilag, hogy egy magasított kerítést csináljak, mit ad Isten, pár hete készült el a kerítésem, 1.50 méter. Annak érdekében, hogy ne legyen baj, amíg nem vagyok itthon, Csongor (a kau) kennelbe lesz rakva. Tudom, hogy nem jó neki, de nincs más egyenlőre. Elajándékozni nem szeretném.
Kérdésem a következő: Ha ki van rakva táblával a kapura, hogy harapós kutya, és teszem azt valaki ennek ellenére bejön és megharaptatja (vagyis annál komolyabb lenne) magát, akkor is úgy tudom én és a kutya szívjuk meg.
Olvastam már olyat, hogy a betörő volt az áldozat és a házőrző kutya a támadó..
Mit tegyek, hogy mi ne kerüljünk bajba? Sajnos nem értek ehhez a témához, az én kutyám mindenkit szeret..
Köszönöm a válaszokat!
Olvastam már olyat, hogy a betörő volt az áldozat és a házőrző kutya a támadó..
Egy külföldi cikkben olvastam én is..és a kutyát el kellett altatni..
Esetleg ha van ott ingyenes ügyvéd ilyenről meg lehet kérdezni, mire számíts.
Részvétem! :(
Megmondom őszintén, láncon 2 dolog miatt nem szeretném tartani. 1, ha elszabadul, akkor bukta. 2, bár nincs benne tapasztalatom, nem szeretném, ha a lánc miatr begyogyózna..
Köszönöm a válaszokat, mindenképp kiteszek egy táblát a foxi miatt is. Esetleg csináltatok egy olyat, hogy idegennek belépni tilos, belépés csak saját felelősségre a kutya miatt.. Vagy nem tudom. Ügyvédet mindenképpen megkérdezek, ez jó ötlet!
Nekem belgám van. Kint van a kapun, jól látható helyen a tábla, hogy harap. Ennek ellenére valaki bemászott és amikor megpróbált a konyhaablaknál felmászni, akkor a kutya elkapta a lábát és kicsit megráncigálta, majd nem engedte felkelni és megmozdulni.
Sem nekem sem pedig a kutyámnak nem lett belőle baja (még jó, nem is hagytam volna.), viszont én tettem feljelentést.
Mondjuk én elég harcias voltam és védtem a saját illetve a kutyám igazát is, plusz szereztem egy jó ügyvedet is baj esetére.
De nem lett (nekem) belőle semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!