Milyen óvintézkedéseket tegyek szilveszterkor?
Fél éves kutyám van, így szilvesztere még nem volt, nem tudom hogy fog viselkedni.
Kinti kutya, van háza, de nem használja, a házhoz kapcsolt kisebb melléképületben jobban érzi magát, itt szokott éjjel aludni. Ez kb 5 négyzetméteres, csak az ágya és víz van bent neki, nem tud semmiben kárt tenni és magában sem tehet kárt. Esténként be van zárva ide. A házba nem akar bejönni, valószínűleg túl meleg van neki.
A viharban nem fél, illetve tegnap a kedves szomszéd petárdázott pár percet, az nem érdekelte egyáltalán.
Hogy legyen? Alapból 31-én este próbáljam bevarázsolni valahogy a házba vagy szokásos rutin szerint este vacsora után zárjam be őt a helyére?
Itthon leszünk, tehát ha a helyén van és esetleg valami gond van, akkor azt halljuk, be tudjuk hozni őt.
Természetesen napközben le lesz fárasztva sétàval és a szokásos engedelmességi feladatokkal.
Kedves szomszéd, ahogy minden évben, gondolom most is fog tűzijátékot fellőni, így közel lesz a hangforras.
Téged kössenek láncra második válaszoló...
Szerintem ne törd meg a rutint, zárd be a szokott helyére, akkor onnan nem tud kijönni. Ha a petárdázás nem érdekelte, remélhetőleg nem fogja a szilveszteri nagy durrogtatás se, de azért most esténként figyeljétek, hogy reagál, mert már egyre többet lőnek. Így látni fogjátok ha nem bírja. Szilveszterkor pedig néha kintről behallgatózhattok, hogy nem rombol-e.
Lepontozó verseny van?
Benne vagyok!
Kiszökni nem tudna sem a helyéről, sem a házból.
Láncra nem verem, nincs is láncom...
Köszönöm az ötleteket!
A helyére lett zárva este 8 körül. Alszik, mint a bunda. 9 óta folyamatosan tűzijátékoznak és petardaznak a környéken, egy mérő kutyaugatàs a környék. De őt ez nem érdekli. Az imént meg is sértődött, hogy benéztem hozzá.
Vigyázzatok a kutyáitokra ti is! Látom már egy csomó keresés, talált kutya van mindenféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!