Adtok tanácsot? Lehet hogy elég komoly probléma is . Mit tegyek?
Majd itt írják úgyis, le kell róla szokatni, vidd kutyaiskolába, stb.
Nekem 9 kutyámból 8-tól elvehetem simán az ételt, nem bánják.Pedig nem voltak kutyasuliba, nem kellett leszokatni sem.Egyszerűen bíznak bennem, okosak.Sok kaját kapnak, nem féltik.Mind mentett kutya pedig, rossz előélettel.
Viszont volt egy kicsi palotapincsi-tacskó keverékem nekem is, aki ezt csinálta mint a tied.Nem háborgattam mikor evett, így nem morgott.Sajnos nemrég elvesztettem, 17 évesen.A vége fele mikor már nagyon öreg volt, nem morgott ha hozzányúltam mikor evett.Ekkor már tudtam, nemsoká vége.
Nekik is van személyiségük, minden kutya más jellem.
Ezt csak az látja legjobban, akinek több kutyája is van vagy volt.Én nem akarom őket megváltoztatni soha, egyformává alakítani.Alapvető viselkedést várok csak el, azonkívül hadd legyenek szabadok,egyéniségek.
Miért tartasz kutyát, ha fogalmad sincs a kutyák viselkedéséről?? Mit vártál? Majd megköszöni a kaját és meg is kínál, hogy falatozzatok együtt??
A kutya falka állat, a falkatörvények szerint él és akármilyen kis porbafingó, most bizony úgy érzi, hogy a töketlen gazdája mellett mégis ő a falkavezér. Olvass csak utána és játszd le vele a meccseket, hogy tudja, te vagy a gazda, a falkavezér, nem fog rád morogni! Ha ismered és tiszteled a kutyádat, gyönyörű barátságot tudhatsz magadénak! De ha fogalmad sincs róla, hogy kell nevelni, ha nem érted a jelzéseit, akkor megfogjátok egymás életét keseríteni.
Az étel elvételéhez fogozatosan kell hozzászoktatni.
És nem nem azért mert a falkavezér ezt megteheti és gazdaként kötelességed állandóan azon pörögni hogy nyomhatod le a kutyát, mert ez a nem normális kategória. Azért mert ha helyzet van, felvesz valamit a szájàba amit nagyon nem kéne, nem akkor kéne elkezdeni lebirkózni a kutyát. Mert persze figyelsz mint minden gazda de semmit nem lehet 100%osan kiküszöbölni
Habzsolás ellen kaphatók tálak.
Az elvés előtti ültetés főként arra szolgál hogy ne viselkedjen félőrültként a kutya. Az ülj parancsot rendesen tudja? Bàrmilyen helyen, szituációban? Lehet ezt kéne erősíteni benne, illetve mint mondtam az élelem elvételét.
A saját kutyádtól meg ne félj. Nyilván nem lesz elragadtatva, előfordulhat hogy odakap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!