Mit ettek régen a falusi kutyák?
körömpörköltöt szoktunk neki főzni:)annyira imádja, hogy cuppog:)De igen maradékot, sokkal kevesebb húst ettek az akkori emberek, ugyogy a kutyának is kevesebb jutott.
Nem is éltek annyi ideig a kutyák
Mikor még nem használtak mosogatószert,sok helyen a mosogatólébe áztatott száraz kenyér volt a kutya menüje.
Igaz,akkor a kutya fogyóeszköz volt,ha "megdöglött",mindig volt a szomszédoknál kölyök,mehetett fiatalon láncra és ott tengődött élete végéig.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:55
Nem, az nem régen. Régen, mondjuk 1960 előtt.
21:06
Az csak a mostani vadparasztoknál divat.
Régen nem volt minden háznál láncra kötött kutya, mert nem volt divat, hogy a szomszédnak van, akkor nekem is kell.
Akkor a kutya még nagy becsben volt tartva, mert dolgozott.
A nagymamám külön főzött nekik, mert a tereléshez kellett az energia, éhes kutya nem tudott a birkák mellett szaladgálni.
Füstölt máj, szalonna, töpörtyű, ez mind a kutyáé volt. Mellette persze megkapták a maradék csirkepörköltet vagy tyúkhúslevest is. Tejet is ittak, mert az is hozzáférhető volt.
OK, ez nem 1960 előtt volt, konkrétan 1965-66-ban.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:55
Saját kutyám ennyi ideje van, én ezzel etetem őket. Nagyanyám, azt mondja régen (akkori idők, amit írtál) nem volt kutyája. A korhoz képest drága volt, vagy sok mindent kellett érte adni, hogy kutyájuk, macskájuk legyen. Akinek volt, az maradékkal etette. Egyébként, hihetetlen ez a pontozgatás, komolyan.., csak azt írom amit tapasztaltam, vagy hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!