Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segíség, mit rontok el?...

Segíség, mit rontok el? Képtelen vagyok tisztán tartani a kutyáim és a környezetünk! :S

Figyelt kérdés

A kutyáimnak retteneseten hullik a szőre. Pedig az orvos szerint semmi baj velük. Már mindent próbáltam, etettem maradékot, főztem nekik, ettek noname tápokat, dogchowt, ettek Acana-t adultot, sportosat, Orijent, Royal canint... De semmi. Acanától a Royal caninig szép fényes lett a szőrük, viszont a hullás megmaradt és mellé bejött a csontsoványra fogyás! Pedig dupla adagot adtam de úgy meg nem tuduk finanszírozni mert az már túl sok volt. Adtam már nekik tojást, túrót, Béres cseppet, olíva olajat, de semmi! Persze nem egyszerre. 20 ezres vitaminokat nem tudok venni. Egyszerűen nem értem. :( Még a Mari néni moslékon élő 15 éves kutyájával nincs semmi gond, bezzeg az én kutyáimmal igen, pedig kutyaiskolásak, ápoltak, orvoshoz járnak, minden ami kell! A másik az hogy megsimogatom őket, és utána megdörzsölöm az ujjaim akkor ilyen kis piszokgalacsinok keletkeznek! Pedig eskü a kutyáim SEMMIT nem csinálnak, napi program: fekszenek a csempén, fekszenek a betonon, sétálnak a fűben. Még a legkisebb pocsoját is kikerülik, és mégis... Ott van a cicám, neki gyönyörű fényes és tiszta szőre van, de egyszerűen lehetetlen megsimogatni mert egy marok szőr marad a kezemben! :( És nem csak most nyáron. Pedig ő aztán tényleg mindent eszik a jó táptól a húsig.

A kutyaágyaink egy nap alatt korom feketék lesznek annyi szőr megy rájuk, világos kékből, és minden tiszta piszok amihez hozzáérnek, vagy ahol tartózkodnak. Minden tele van szőrrel. A szoba, a fürdő, a törülköző, ha kiveszek egy tányért a fiókból, még abban is van! :( Amikor volt szőnyeg akkor az is egy nap alatt fekete lett. Már minden nap takarítok, de nem segít! Minden nap elmosogatok, felposzívózom a lakást, kikefélem a butorokat, felmosok! Az ágyuk hetente mosom. Mégis ahogy száradás után újból bejönnek, rögtön tiszta mocsok lesz minden. Már teljesen kivagyok, kedvem sincs hozzájuk érni vagy akármi, mert olyan rossz... Mégis mit csinálok rosszul? Akárhova megyek más benti kutyákhoz, mind szép, kellemes simogatni, tiszta a lakás, sőt még a kutya ágya is tiszta és szőrmentes! :( Mit tegyek, kihez forduljak? Több fésülés, évente 2-3-nál több fürdetés szóba sem jöhet mert 1, a többi kutya enélkül is tiszta, 2, a kutyáim szőrét tönkretenné, kimenne belőle a göndörség és mégjobban hullana, stb, az elsővel így megjártam.

2010. júl. 3. 17:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Igazából ha a kutyáim végre tiszták lennének és nem hullana a szőrük akkor a többi nem is érdekelne annyira. Lehet a lakás felépítése is rossz azért nem tudok rendesen takarítani, de remélem hogy nemsokára elmgeüynk innen.
2010. júl. 4. 12:42
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

A kinti-benti kutyák, hiába csak betonon fekszenek, ott is összeszedik a koszt. Így ez érthető. És mindent írtál, csak azt nem, hogy milyen fajták vagy keverékek és hogy mennyi időnként fürdeted őket, mivel. Mert a kutyát kell fürdetni, ha azt akarod h tiszta legyen.

Sztem abba a hibába estél a kajával, hogy annyit váltogattál, h ez lett a baj. Válassz egyet(én a középkategóriás tápot ajánlanám) és állj be arra hosszú távúan.

Vannak olyan kutyák aminek mindig nagyon hullik a szőrük, de betegségre, egyszerű immungyengeségre is utalhat ez. Az pedig lehet stressz miatt is, és arra adhatsz bármit, amíg stresszes az életük, nincs fix, állandó, biztos napirend, mindig változtatsz mindent, nagy a felfordulás körülöttük, addig stresszesek lesznek és hullik a szőrük ennek jeleként. Amit tehetsz, hogy hosszútávú, stabil életrendet tervezel, napi, heti, havi beosztással, lenyugszol, a kutyákat is lenyugtatod, és pár hónap múlva láthatod a változást.

2010. júl. 4. 14:49
 13/17 A kérdező kommentje:

Évente párszor fürdetem őket, és többször nem is fogom mert csak árt nekik. Kutyasamponnal, Biogance, Zanni ilyesmik (sok éve kutyázom, nem alkalmanként váltogatom). Az egy dolog hogy a betonon is összeszedik de amennyi ott van az magától is kitisztulhatna mert nem a dagonyában vagyunk. Ha a többi kutyának gyönyörű szőre van aki ilyen fajta, moslékot eszik, fürdetés még életében nem látott és oda megy ahova akar, minden mocsokba belemászik akkor had ne kelljen már nekem sem minden héten fürdetni. Meg azt sem értem hogy ha minden benti kutyának hullik a szőre, és a legtöbb tenyész, kiállítási kutya bent lakik akkor hogy lehet gyönyörű szörük pl egy kiállításon? Megértem hogy hullik ha bent van de ez túlzott mennyiség.

Mindegyik tápot több hónapig etettem velük, és mégsem volt változás. A Acana-t pl több mint fél évig, nem hiszem hogy addig kellett volna etetnem velük amíg ki nem nyúlnak a soványságuk miatt.

Már bocsánat de honnan ismersz te engem, honnan veszed hogy nincs napirendünk? Az egy dolog hogy több tápot kipróbáltam, ettől az egész életünk káosz lesz? Nem hinném. A kutyáim halál nyugodtak és tök jól érzik magukat, olyan gazda meg nem hinném hogy van aki sosem ideges az élete miatt csak hogy a kutyáinak ne legyen rossz. Én sosem a kutyáim felé vagyok ideges, velük mindig kedves és nyugodt vagyok mert ők nem csináltak semmi rosszat.

És a cicának vajon miért hullik folyton? Neki is be kéne állítanom hogy mikor mit csinál? Reggel séta, aztán kutyaiskola, aztán nevelés, aztán alvás, vagy hogy? Ő aztán tényleg boldog és szép, egészséges, még az orvos is megdicsérte. Mégis hullik a szőre télen nyáron és nem kicsit. De neki legalább szép fényes és tiszta.

2010. júl. 4. 15:13
 14/17 anonim válasza:
100%
Ha a macskának is ugyanúgy hullik a szőre, akkor nem lehet, hogy például valamelyik általad használt tisztítószerre, öblítőre allergiásak? Más ötletem nem igazán van, bár még mindig nem írtad a kutyáid fajtáját.
2010. júl. 4. 22:09
 15/17 A kérdező kommentje:
Őőő, csak azt tudom hogy mindig más fajtát veszünk, én meg nem nézem csak használom, de sosem ugyanazt. Különben is hogy lehet egyszerre 4 különböző állat allergiás? Hát nem tudom, majd rákérdezek az orvosnál megint, úgyis megyünk a héten ivartalanításra....
2010. júl. 4. 22:15
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Nem ismerlek, de amit leírtál, elég káoszos, hogy minden nap reménytelenül feltakarítassz mindent. De ok, akkor nem segítek. Még csak annyit, hogy a kiállítási kutyáknak professzionális kozmetikumokkal hetente kezelik a szőrét, mert minden kiállítás előtt megmossák és egy vagon szőrt tesznek rá, méregdrága szőrerősítő koncentrátumokkal etetik őket, amit mint írtad te nem veszel meg.
2010. júl. 5. 10:21
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy nem veszem meg csak nem futja akármilyen szerekre. Elnézést, akkor már nem is lehet kutyám? Nem hinném hogy egy kutya csak akkor lehet szép ha 20 ezres szereket eszik, és ha csak pl 5 ezreset vagy semmilyet akkor már nem is? Nem az lenne az alap hogy ilyenek nélkül is normálisan népzzen ki? Nyilvánvasló hogy a kutyáimak valami baja van de egy egészséges kutyának szerek nélkül is szépnek kell lennie.

És nem hinném hogy minden fajtával így bánnak, legfeljebb a showkutyává váltakkal, de ezt egy komondorral vagy kuvasszal vagy más ilyen fajtával nem tudnám elképzelni. Arról nem is beszélve hogy nem hinném hogy minden hátköznapon ezt végigcsinálják, mégis szinte mindig amikor találkozunk és minden átlag fotón így néznek ki. Ennek a fajtának a minden kiállítás előtt való mosása a szőr jellegét tönkreteszi és akkor pá a nyerésnek.

Az hogy minden feltakarítok nem hiszem hogy káoszra utalna. Mások is megteszik, szerintem ez a normális egy kertes házban ahol állatok vannak meg nagy család. Az egy másik dolog hogy kicsit szomorú vagyok mert nem elég tartós. Nem az a baj ha segítesz hanem ha alaptanul állítasz dolgokat mintegy kioktatva. Lehet hogy most gondom van te régóta vannak kutyáim és nem vagyok kezdő csak tökéletes sem.

2010. júl. 5. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!