SOS SŰRGŐS LENNE, Mit lehet azzal csinálni, ha a kutyámat "belepik" a legyek?
Nagytestű kutyám van és az orránál a meg a popsijánál eléggé véresre kicsípik a legyek a bőrét!
Mit tudnék csinálni, hogy ne menjenek a közelébe? Mivel fújjam le???
Köszi
Szia!
Ahol sebes(orr vagy popó), ott kend be a kutyusnak Neogranormon vagy sebekre való Bepanten kenőccsel!
Talán a legyek is elriadnak tőle!
Ha vele ezt csinálnák a legyek,mit tennél?
Biztos nem itt írkálnál távdiagnózisért,hanem orvoshoz mennél.
IRÁNY A DOKI a kutyával,ki tudja,nem köpték-e már be a legyek a sebeit.
Dehogy kell ezért kutyát elaltatni!!!
Nem akartam beírni mert itt csak azt mondogatják, h állatorvos meg ne fújd le semmivel...de ezt nem hagyhatom annyiban.
Én vidéken élek, sok gazdasági állatot tartanak a közelben, tudom mi az ha sok a légy és tudom, hogy ez ellen semmilyen spot on vagy nyakörv NEM segít, tapasztalatból. Előfordult párszor nálunk is, hogy beköpték a legyek a lustább kutyánk fülét és mindig sikeresen lekezeltük és begyógyult, nem lepték többet a következő nyárig. A recept tehát:
-először is, le kell vágni rövidre a szőrt a beköpött részeken, amennyire csak lehet, kifésülni a maradék szőrből a varrt teljesen alaposan, lemosni tiszta vízzel, megszárítani, majd betadinnal lekezelni. Ezután BioKill-el lefújni, reggel és este, legalább 3 napon át, előtte mindig letisztítani újra, ha kell, ugyanúgy: varrt kifésülni, lemosni, betadinozni és utána a biokill.
A lényeg, hogy addig csináld a kezelést napi 2x amíg be nem gyúgyul, különben újrakezdik majd lepni! Nálunk ha begyógyult, már nem mentek rá többet abban az évben.
És nem szabad hagyni elfajulni, ahogy észerveszel csak egy kis pörköt is, azonnal kezelni kell, minél tovább hagyod, annál rosszabb lesz neki és annál nehezebb lesz meggyógyítani.
A BioKill egy olcsó, gazdaboltokban kapható, nem mérgező, piretrin tartalmú rovarölő és távoltartó készítmény. A direkt állatoknak gyártott Piret Mix is ezt tartalmazza, szval nem lesz tőle bajuk ne aggódj(Piret Mix-et is használhatsz, ha az van otthon, vagy azt találsz a boltban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!