Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jogosan követeli a kártérítést...

016rocky016 kérdése:

Jogosan követeli a kártérítést? Kutyatámadás.

Figyelt kérdés
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy nekünk van kettő nagytestű kutyusunk. Parkba szoktunk kijárni, szájkosár, póráz nélkül.Elmúlt 2 évben semmi problémánk nem volt. Utóbbi időben egy idős bácsival és 5 mentet kutyájával találkoztunk . Szintén az összes póráz és szájkosár nélkül. Probléma mentes volt a találkozók. Utolsónál sajnos valamiért csak arra lettünk már figyelmesek hogy a legkisebb kutyust tépi a miénk. Az esetet túlélte. A dokinál mikor még ott voltunk (nem hagytuk magukra ) csak 4 seb volt amit össze kellett varrni de nem volt súlyos. ez történt 2 hete. A mai napra már 150 000 ft -nál halad a kezelés mert az idős úr 100 km re hordja infuzios kezelésre, miközben a mi városunkban megközelítőleg 20 állatorvos 1 ambulancia és nem messze egy állat kórház is található. Mivel a helyszínen felkínáltuk azt hogy saját autóval orvoshoz elvisszük és a költségeket fizetjük, ezt elutasították, majd elvitték máshova. Az hogy melyik kutya kezdte nem tudni. Azért mert hogy a mi kutyánk volt az erősebb azért nem hinném hogy mi lennénk a hibásak. És az összeg is úgy jött össze hogy pénteken írtak hogy 86 000 nél haladnak de ez velük már előfordult és ez 150 000 volt. Majd vasárnap jött a következő üzenet hogy 150 000 ft. Most egy papírt alá akarnak íratni velünk hogy elismerjük hogy hibásak vagyunk, és fizetünk. De nem érzem hibásnak azért csak magam mert erősebb a kutyusunk vagy nagyobb. Mi is felelőtlenek voltunk mert szájkosár nélkül szabadon engedtük, de Ők 5 kutyával voltak kint szájkosár nélkül , poráz nélkül. Azzal követelőznek hogy ha nem írjuk alá akkor feljelentést tesznek. Van tanú de az idős bácsi oldalán állnak. Kinek mi a véleménye. Jöhet jó rossz. Köszönöm
2019. márc. 14. 18:46
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
A mi kutyusunk nem tartozik agresszívan nyilvánartottak közé, szerintem a bácsi kutyusai sem. Ez egy sima erdő féleség.ahol van egy tisztás.
2019. márc. 14. 19:32
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
Oda es olyan orvoshoz viszi a kutyajat, ahova akarja. Ezt nem te fogod eldonteni es igazabol beleszolasod sincs. A tb- pelda hulyeseg, elvegre nincs tb alapon allatorvos. Mar elkezdtek a kezelest, ott ahol ok akartak, az o allatuk, ok dontik el, hova viszik. Azert mert te sokallod az osszeget, nem fogja atvinni mashoz. Az, hogy penteken meg 86 ezer volt, vasarnapra meg 150 ezer lett, azert nem szamit, mert ugyis majd benyujtja neked az orvosi szamlat es azon latni fogod mi mennyibe kerult. Vallald a felelosseget, nem vagy kompromisszum helyzetben, es tanulj belole inkabb.
2019. márc. 14. 19:34
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
H csak 4 sebet kellett összevarrni két hete, akkor miért járnak még mindig infúziós kezelésre...?
2019. márc. 14. 19:38
 14/22 anonim ***** válasza:
91%

Kikéritek másik állatorvos véleményét?

HAHAHA

Nekem volt már műtétem, és bizony pusztán azért, mert a környezet felszereltebb volt, kedvesebbek voltak, jobban éreztem ott magam, jobbakat olvastam a dokiról, a dupláját hagytam ott annak, amit más kért volna máshol.

Túlárazott lett volna a másik(olcsóbb), szintén többdiplomás doki szerint? Naná, hiszen ő nem tudja megteremteni mindazt, amit kifizettem. Nem csak a vágást, hanem minden mást is.

2019. márc. 14. 19:40
 15/22 A kérdező kommentje:
Az esetnél a kettő kutyust haza hoztuk majd egyből mentünk. Ott az idős Úr mondta hogy 4 seb ami mély viszont nem életveszélyes ,össze varrják és ennyi. Ez volt 3 hete. Most pénteken ugrott fel 86 000 ft ra de a kutya még nem állt sehogy vasárnap már 150 000 ft. Nem hinném hogy Pestre kell felhordani infuzióra. Na mindegy. kértük a részletes számlát..
2019. márc. 14. 19:43
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Oké, írod írod hogy alá akarja íratni a papírt hogy ti vagytok a hibásak és mindent ti fizettek, de azt nem írod, hogy most akkor vannak tényleges számlái? Mert én nem írnék alá ilyen papírt főleg számlák nélkül, mert akkor ennyi erővel az állatorvosi költségeit állod az összes kutyájára két évre előre...

Mutassa fel a számlákat, és majd egy közösen megírt papírt esetleg közösen aláírhattok, de azért ne vagdalózzon ő se annyira, hiszen ő is póráz nélkül sétáltatott, ami nem változtat a tényen, hogy a te kutyád okozta a sebet és te is ugyanolyan hibás vagy.

2019. márc. 14. 20:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg a honlapján:

Dr. Pozsonyi Anikó az állatokkal kapcsolatos és egyesületi joggal foglalkozó ügyvédként mind a kinológiai szervezeteknek, mind – jogsegély szolgálata keretében – kutyás magánszemélyeknek számtalan ügyben nyújtott jogi támogatást az elmúlt évek során.

Sajnos úgy tűnik, hogy sem az egyesületi életben, sem a kutyatenyésztésben és kutyatartásban nem lesz kevesebb a probléma. Kölyökkutya eladásához, vagy vételéhez kapcsolódó probléma esetén, vagy ha kutyatartás miatt a szomszéd, vagy akár az önkormányzat zaklatja, ajánljuk, hogy keresse fel Dr. Pozsonyi Anikó ügyvéd honlapját [link]

2019. márc. 14. 20:19
 18/22 anonim ***** válasza:
37%
Szegeden rengeteg jól felszerelt állatorvosi klinika van, vagy Makón, ezt én sem értem miért hurcibálták Pestre, főleg egy kutyatámadás esetén nem tünik logikusnak, hogy nem a közelbe viszi, hanem 2 órányi utazásnak kiteszi az állatot..Mindkét fél hibás a póráznélüliség miatt, és korrekt, hogy vállalod a felelősséget, de ne irj alá semmilyen tartozáselismerő papirt.!!!!
2019. márc. 15. 10:09
 19/22 anonim ***** válasza:

Te vagy a felelős, fizetnek is kell, a kérdés csak az, hogy mennyit.

Mindenképpen csak részletes számla alapján fizetnék: a vakbélműtétjét már nehogy kifizettesse veled.

Az útiköltséget sem kell szerintem fizetned, mert megoldhatta volna olcsóbban is, saját akaratából döntött úgy, hogy távoli helyre viszi.

Lehet, hogy voltak felesleges, és túlzó beavatkozások is, bár én nem vagyok szakértő, mint ahogy lehet hamis számla, vagy költségigény.

Jó lett volna lefényképezni a kutya sérülését, de gondolom, ilyen nem történt.

Én nem írnék alá neki akármit, pláne nem egy "biankócsekket", és kérnék saját példányt is.

A felelősséget el kell ismerni az tény, de a pontos sérülés leírását is, (hol volt, mekkora). Viszont ami nagyon fontos, hogy rá kell írni, hogy az azonnali kárelhárítást: szállítást és orvosi ellátás költségtérítését (orvoshoz szállítást elutasították) pedig a kárenyhítés elfogadása kötelező. Polgári per esetén ezt a bíró figyelembe veszi.

Az is melletted szól, hogy te amikor felajánlottad, hogy elviszed állatorvoshoz, és ő elutasította, akkor nem mondott valami mást, hogy ne ahhoz, hanem egy másikhoz menjetek, tehát a segítségnyújtást elutasította.

Ha túl nagy az összeg, akkor megmondhatod neki, hogy csak azt ismered el, hogy a kutyád támadása okozta sérülés miatt vagy felelős, de a követelt díj mértékét erősen vitatod, és ezt az összeget irreálisnak tartod.

Ha akarnak perelnek, de ha bölcsek, akkor peren kívül megegyeznek egy kisebb összegben. Per esetén viszont nagyon kétesélyes a dolog, hogy

a) mennyit kell fizetned,

b) kit kötelez a bíróság a perköltség megtérítésére. (egyáltalán nem biztos, hogy téged, de lehet, hogy megosztja)

Beszélj ügyvéddel van internetes ingyenes jogifórum.

Ismétlem: neked legalább annyira fontos az ő elismerése, hogy felajánlottad a segítséged orvoshoz szállításhoz, és a költségtérítést, mint neki a felelősségelismerésed, szóval ezt úgy csinálnám, hogy megírod. Beszélj te is egy állatorvossal, hogy milyen kezelések lehetnek reálisok. Azért célozgass a fickónak, hogy akármit nem fogsz neki kifizetni, mert lehet, hogy erre megy.

2019. ápr. 25. 13:36
 20/22 anonim ***** válasza:

" akármit nem fogsz neki kifizetni, mert lehet, hogy erre megy."

Nyilvánvaló, hogy pénzszagot érez az öreg pali és csőbe akar húzni.

2019. ápr. 25. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!