Mit tegyek? A fóbiám miatt, nem tudom sétáltatni.
Az a helyzet, hogy a kóbor kutyáktól, illetve azoktól a kutyáktól akiket nem ismerek, fóbiám van. Rettegek. Viszont amúgy imádom az állatokat, a kutyákat is. Nyáron magunkhoz fogadtunk (én és a családom) egy kiskutyát. Most már lassan 1 éves. Még par hónapja kiugrott egy amstaff kutya és majdnem támadás történt, azóta nagyon félek kutyát sétáltatni. A családom sokat csesztet ezzel, lenézik a fóbiám.
Ha sétáltatnom kell, akkor mindig anyával megyek (egyedül el sem indulnék), de egész úton remegek és minden kis zajra felkapom a fejem. Ez a fóbia, se a kutyának, se nekem nem tesz jót. Bűntudatom van, hogy nem megyek el vele sétálni és hogy mennyi gondot okozok mindenkinek a félelmeim miatt. Amúgy minden mást én csinálok, én etetem, én szedem a kutyakakit, én járok vele kutyaoviba. Szóval a fóbiám elég specifikus és ahol sok ember van ott nem félek, illetve menhelyen szoktam önkénteskedni (ez nem okoz gondot). Hogyan győzzem le gátlásaim, félelmeim? Nagyon szeretnrk teljes életet élni ilyesfajta félelmek nélkül. Mit tegyek?
15/L
Segíthet, ha kidolgozol egy tervet. Mit tehetsz, ha megtámadja a kutyád egy másik?
Én egy időben csak acélbetétes bakancsban jártam sétáltatni, hogy ha úgy adódik, meg tudjam rúgni a támadót.
Sok kóbor ebet már az is eltántorít, ha nagyobbnak mutatod magad. Felemeled a kezeid széttárva, esetleg kiabálsz mellé.
Egy bors- vagy paprikaspré is hatásos.
Ha kisebb testű kutyád van, fel is tudod kapni gyorsan.
Sajnos minket már 2x megtámadtak, egyszer egy házból kirohanó németjuhász. Felkaptam a kutyám és magamhoz szorítottam, átöleltem, igyekeztem elfordulni. Szerencsénk volt, mert csak a kutyát akarta harapni. A gazdája hatodik behívására reagált és visszament.
Máskor egy közepes tesű keverék, ő el is kapta a kutyám. Belerúgtam, amekkorát bírtam, akkor elengedte, mi meg gyorsan elsiettünk.
Ha kóborló kutyákat látok, mindig átmegyünk a másik oldalra, úgy csinálok, mintha nem látnám, picit szaporábbra vesszük a lépteinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!