A kutyám állandoan 'kapkod' mit tegyek? :@
6 hónapos és egyfolytában kapkod a levegőbe és van amikor az arcom felé csinálja ezt, ami kifejezetten idegesítő.
Hogyan szoktassam le róla? A fogai már kinőttek. Soha nem ütöm meg, csak rászólok és a gravancánál fogva kivezetem a szobából (ha éppen bent van) vagy otthagyom. Így vezetné le a fölös energiái?
Mit tegyek??? :S
Remélem érthetően fogalmaztam :/
Ja és köszi a válaszokat előre is!
Legyek után tuti nem.
Naponta 2 órát játszunk vele :D Lehet örökmozgó lenne? :P
De elég undorító ahogy csattog a fogaival XD
Én tudom, mire gondolsz, nagyon idegesítő és veszélyes is, mert hiába nincs erő, szándékoltság és szándékos irány a kapkodásban, ha mondjuk pont az arcbőrödön zárul össze a fogsora, az nagyon fáj.
Valószínűleg figyelemfelhívásból csinálja, egy borzalmasan rossz szokás, és mivel szinte már önkéntelenül, belülről jön, elég nehéz leszoktatni róla. Az ugrálásnál tök egyértelműen a kutya tudtára tudod adni, mi nem tetszik, a kapkodásnál nem annyira.
Próbáld meg, hogyha kapkod, felállsz és otthagyod, nem foglalkozol vele egészen addig, amíg le nem nyugszik. Ha van egy csöpp esze, csak összekapcsolja, mi a bajod a viselkedésével.
Ha pár héten belül nem vezet eredményre, akkor próbáld meg azt, hogyha kapkod, akkor elkapod a száját, fél percre megszorítod (csukva tartod, nem kell nagy erőnek lennie benne!) neki, és határozottan rászólsz, hogy fúúúj, nem szabad. Utóbbit kevésbé értékelem, de lehet, hogyha a kezeddel mutatod (szájszorítás), mire irányul a mérged, akkor azt jobban megérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!