Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajta ilyen?

Melyik fajta ilyen?

Figyelt kérdés

Nem vagyok otthon a különböző fajtákban, és a sablon leírások mellett tapasztalatokra is kíváncsi lennék. Nekem eddig foxterrierem volt és egy keverék, aki elég domináns volt, rengeteget tanultam mellette, mert elég nehéz eset volt. (suliztunk és a képzők is mondták, hogy erős jelleme van, én meg jól beleválasztottam)

Olyan fajtát szeretnék (a jövőben), ami bár ragaszkodik az emberhez, nem csüng a nyakán, lehet vele mozogni, sportolni, de ha pl. 3 napon át csak kis mozgatás van, nem kattan be, nem fogja szétszedni a környezetét. (pl így a malik kiesve, mert nekik mindennap rengeteg idő kell). Amolyan önálló, tartózkodó, de hűséges legyen, aki nem barátkozik mindenkivel elsőre, de ismerkedés után kedveskedik, viszont legyen a vérében egy kis őrzés is. (inkább személyvédelemre használnám, mintsem területvédelemre).

Tudom, hogy neveléstől függ és nem mindegy az sem, kit választunk az alomból, de kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra.

Ja persze, közepes vagy nagytestű az elképzelés.

(nem most fogok egyből kutyát venni, egyenlőre idiztetek, mert még nem állok készen egy "saját" kutyára, friss az emléke az előzőnek).

Köszi szépen előre is!

2019. márc. 5. 07:52
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Sajnos a kutya nem egy robot ami feltétlenül szeret, és megvéd, és 100%osan lojális amikor te nem foglalkozol vele. Most vagy egy önálló nyugis makacs kutyát veszel, ami jó terület őrzésre, téged nem bánt, de nem feltétlenül fogja azt csinálni amit akarsz, csak sok törődéssel és türelemmel. Ajánlom a nagytestű kutyákat pl leonbergi, berni pásztor... Nekem csak nagy mozgásigényű kutyáim voltak, régen egy farkaskutya aztán kuvasz, most van 2 mudi
2019. márc. 5. 09:24
 2/4 anonim ***** válasza:
55%

Nincs olyan kutya, amelyiknek elég 3 naponta egyszer sétálnia.

Minden kutyának szüksége van a napi alapos fizikai ÉS agyi lefárasztásra.

2019. márc. 5. 09:56
 3/4 anonim ***** válasza:
" lehet vele mozogni, sportolni, de ha pl. 3 napon át csak kis mozgatás van, nem kattan be" Ez alatt pontosan mit értesz? Azt, hogy alapvetően sokat foglalkoznál vele, de néha mondjuk el kell menned hétvégére vagy minden héten 3-4 napot egyhuzamban 12 órázol és utána örülsz, hogy élsz? Ha előbbi, akkor például a hovawart megér egy utánanézést. Csak a sajátunkról tudok nyilatkozni, ő nagyon szeret mozogni, tanulni, ha kell, egész nap megy, de nem pörög vizslásan oda-vissza, hanem beosztja az erejét. Viszont nem dől össze a világ, ha el kell mennem hétvégén és a többiek kevesebbet mozgatják. Ennél hosszabb időnél viszont szétszedi a kertet, ha nincs játék, séta, tanulás (kerti kutya, de a kert nem elég neki). A tenyésztője is azt mondta, hogy mozgás terén alkalmazkodóképesek, elfogadják, ha egyik nap munka van, a másik nap lustulás. Nem csüng a nyakunkon, de lehetőség szerint folyamatosan szemmel tart. Ami nem passzol, hogy egy tisztességes hovi ismerkedés után nem fog egyből mindenkinek az ölébe bújni (a mienk barátkozósabb).
2019. márc. 5. 10:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt értem ezalatt, hogy csak kerti agyi munka, kis mozgatás lenne, tehát nekem nem kivitelezhető, hogy egy héten minden nap elmenjek 3 órát mozgatni.. Hanem változó, van, hogy 2 napig foglalkozok vele reggel és este is, nagy sétával, mozgatással, agyzsibbasztással, de lehet, hogy utána 2-3 napig azzal kell beérnie, ha csak 30-60percet foglalkozok vele a kertben, ahol nincs inger, de a feladatokat gyakoroljuk.
2019. márc. 7. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.