Melyik fajta ilyen?
Nem vagyok otthon a különböző fajtákban, és a sablon leírások mellett tapasztalatokra is kíváncsi lennék. Nekem eddig foxterrierem volt és egy keverék, aki elég domináns volt, rengeteget tanultam mellette, mert elég nehéz eset volt. (suliztunk és a képzők is mondták, hogy erős jelleme van, én meg jól beleválasztottam)
Olyan fajtát szeretnék (a jövőben), ami bár ragaszkodik az emberhez, nem csüng a nyakán, lehet vele mozogni, sportolni, de ha pl. 3 napon át csak kis mozgatás van, nem kattan be, nem fogja szétszedni a környezetét. (pl így a malik kiesve, mert nekik mindennap rengeteg idő kell). Amolyan önálló, tartózkodó, de hűséges legyen, aki nem barátkozik mindenkivel elsőre, de ismerkedés után kedveskedik, viszont legyen a vérében egy kis őrzés is. (inkább személyvédelemre használnám, mintsem területvédelemre).
Tudom, hogy neveléstől függ és nem mindegy az sem, kit választunk az alomból, de kíváncsi vagyok a tapasztalatotokra.
Ja persze, közepes vagy nagytestű az elképzelés.
(nem most fogok egyből kutyát venni, egyenlőre idiztetek, mert még nem állok készen egy "saját" kutyára, friss az emléke az előzőnek).
Köszi szépen előre is!
Nincs olyan kutya, amelyiknek elég 3 naponta egyszer sétálnia.
Minden kutyának szüksége van a napi alapos fizikai ÉS agyi lefárasztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!