Elvihetem a 8 és fél hetes kutyám sétálni?
Még egyszer sem vittem el sétálni, mert nem akarok problémát, vagy bajt, így várom az oltásokat, de még csak 5 napja van itt, és nem akarom itthon hagyni. Kutyaeledelt kéne vennem, a volt itt van pár utcára. Nagy baj, ha őt is magammal viszem, hogy ne legyen egyedül itthon? még sír. nem akarom rögtön a mélyvízbe dobni, hanem fokozatosan hozzászoktatni az egyedül léthez.
Az első oltását hat hetesen kapta meg, az parvo volt, a másikat pedig 4 napja, az kombinált volt.
Ölben vidd le, ha nem olyan nagytestű pl. dog. A kutyámak ahogy hazavittem 8 hetesen három hónapos koráig csak és kizárólag ölben vittem mindenhova, szerintem senkinek sem érdeke hogy amiatt pusztuljon el mert összeszedett valamilyen fertőzést, ami ellen a szervezete nem tudja felvenni a harcot mert nem alakult még ki a védettség.
Igaz, így nehezebb közlekedni stb, de hosszútávon tuti egészséges lesz. Az oltási program végéig ne vidd le sétálni, csak otthon, a megszokott környezetben.
Itt az első lehetőség, hogy elronthasd a kutyád!
Nyugodtan hagyd magára ennyi időre, ez is egyfajta tréning a számára.
Ne csinálj nagy ügyet abból, hogy elmész, de abból se, amikor hazaérsz, és újra egyesül a család... falka... Legyél higgadt, és ne nagyon törődj a kutyáddal, amikor belépsz hozzá, ne pátyolgasd, ne rajongd körül, mert csak megerősítenéd, hogy ez milyen negatív értelműen rendkívüli esemény (már hogy ott hagyod őt magára). Ideális esetben te vagy a példakép, neked kell megmutatnod, hogy a gazda eltűnései teljesen normális dolgok, és bele kell törődnie, különben később frusztrált lehet tőle, ill. "eszébe juthat" bevetni különféle módszereket, hogy meggyőzzön az elválás szörnyűséges voltáról :P
Emiatt feleslegesen aggódsz, ha nem művelhet a távollétedben semmilyen önveszélyes dolgot.
Igen, ettől még lehet maximálisan szobatiszta, amint megszokja, hogy néha el kell válnotok, a legfontosabb, hogy ezen dolgozz. Számtalan információt találsz, mert nem vagy egyedül a problémával. Ez a "kis baleset" ne jelentse azt, hogy ezentúl nem mered otthon hagyni. A sírással ne törődj, ez hiszti, az akaratát próbálja rád erőltetni. Tényleg nem a tíz legkellemesebb élményéhez sorolja a szétválást, de kénytelen elfogadni, neked pedig segítened kell benne.
Jó böngészést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!