Hagyhatom hogy a pitbullom így játszon a malamutokkal?
"Birkóznak harapják egymást meg ilyenek."
Lehet, számodra újdonság, de általában a kutyakölykök így játszanak egymással. Fajtától függetlenül.
Nem jó dolog, hogy befogadsz egy bizonyos fajtát, és benned azonnal a szokásos pitbull-nekimegy majd a kutyáknak kétség felmerül.
Van egy fiatal (de már nem pici) stafi a környékünkön, aki amúgy gyönyörű kutya, de még erősen nevelés alatt áll. Nekem kisebb kutyám van. Egyszer összefutottunk séta alkalmával, elkezdtek játszani a kutyák. Na most ha a játék eldurvul, az enyémben a stafi nagyobb kárt tudna tenni, mint fordítva. Nem féltem túl a kutyámat, de volt pár olyan pillanat a játék alatt, amikor közbeléptem, a másik gazdi meg semmit nem csinált, de én már láttam, hogy ott meg kell húzni a határt. A következő séta alkalmával, amikor összefutottunk, már felismerték egymást a kutyák, és a meghúzott határvonalhoz tartották magukat.
Csak példaként írtam le az esetet, nem ismerem a kutyáidat, de az a fontos, hogy figyeld a játékot, figyeld a viselkedésüket, és bár ők is nevelik egymást, azért ha te kívülről azt látod, hogy kezd eldurvulni a dolog, húzz egy határt, amit nem léphetnek át, te legyél a főnök, rád mindenképp kell, hogy hallgassanak. És ez azért is fontos, mert más kutyákkal is összefuthattok, és ha te nem tartod meg azt a határt, a tieid hiába tartják egymás közt, másokkal még nem biztos, hogy tartani fogják, és az ilyen "sose fordult még elő" gazdik szoktak legjobban meglepődni, ha egy idegen kutyának vagy neadjisten egy gyereknek a kutyájuk nekimegy, és nem tudják időben lehívni róla, mert sose húzták meg azt a határt.
Semmivel nem rosszabb egy pitbull kölyök, mint egy malamut. Ha világ életedben malamutod és huskyd volt, akkor van tapasztalatod az öntörvényű, makacs fajtákkal és a lefárasztásukkal is. Egy pitbullal is el fogsz boldogulni. :)
Mellesleg gyerek még, majd a "nagyok" megtanítják mit szabad és mit nem. Ha durvábban játszik, akkor lerendezik egymás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!