Most kaptam egy 8 hetes keverék picike spániel kutyust. Nem akar vizet, sem tejet inni. Csak az ételre öntött húslét hajlandó leinni. Ez normális? Mit csináljak, hogy igyon vizet is?
Emiatt tényleg ne aggódj, egészséges kutya teli vizes tál mellett egészen biztosan nem hal szomjan :) Tejet és húslét tényleg ne adj neki, a tej a laktóz miatt árt, a húslé zsíros és fűszeres, szintén okozhat hasmenést.
Attól is függ nagyon a folyadékbevitel, hogy mit eszik, ha főztök neki, vagy ha esetleg nyerseztek, akkor sokkal kevesebb folyadékra van szüksége, mint a száraztáp mellé, sok olyan kutya van, aki barf étrend mellett szinte egyáltalán nem is iszik.
Viszont ha teljesen egészséges a kutyus, akkor is el szokták vinni állatorvoshoz miután elhozzák, egyrészt, hogy átnézze a doki, hogy tényleg minden rendben van, az én kutyámnak pl. volt egy kis alompiszok a fülében, azt szépen kitisztította, megnézte a fogait, hogy rendben vannak-e, meghallgatta a szívét, szóval tényleg csak ilyen kis általános egészségügyi dolgok, másrészt egyeztetni szokták, hogy mikor tudjátok folytatni az oltási programját.
Ha esetleg betegség miatt nem iszik, akkor szinte biztos, hogy más tünetei is lennének, a kutyák csak akkor nem isznak, ha már nagyon betegek, ha nem bágyadt, jó kedvű, jó az étvágya, akkor nem valószínű, hogy egészségügyi dolog állna a háttérben, szóval ne aggódj, de azért érdemes dokihoz elvinni.
Tejet ne adj neki! Minden helyen ezt szajkózzák, nem is értem miért nem lehet az alap etetésnek utána nézni...
Állatorvos látta már? Eddig hogyan etették, itatták? Honnan an?
És ahonnan jött, ott mit kapott enni?
Egyébként tejet ne adj neki!
A másik: semmilyen kutya nem halt éhen a kajás tál mellett és szomjan sem fog halni. Legyen kint neki mindig friss víz! Inni fog, ha szomjas lesz.
Állatorvos látta már? Egészséges? Ha igen, akkor nem kell ennyire ráparázni a dolgokra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!