Normalis lehet az a kutyaiskola, ahol a kutyara (4eves, eddig tanitatlan, kistestu keverek) rogton fojtonyakorvet adatnak?
Egy fojtónyakörv nem a világ vége :) Az nem kínzóeszköz, csak egy erőteljesebb hatású nyakörv. És nyilván nem minden esetben szükséges, viszont nem is igazán ártalmas, szóval ettől még éppen lehet normális a kutyaiskola.
Amúgy nekünk volt olyan tanulónk, aki másik kutyasuliból azért jött el, mert instant minden kutyára fojtót kértek, és ez nem tetszett neki. 2-3 hét múlva mertünk csak előjönni vele, hogy hát ugyan minden kutyára tényleg nem kell fojtó, de az övére speciel pont igen... :D
A fojtónyakörv amúgy erőpótlásnak jó, hogy megelőzze a kutyával való felesleges küzdelmet. Mert ugye ha küzdesz egy ültetéssel, akkor a kutya vissza fog küzdeni, mert érzi, hogy lehet esélye. Tisztább az mindenkinek, ha fojtóval rásegítesz, és nem fél perc szenvedés lesz az ültetés, hanem két mozdulat.
4-es vagyok.
És mennyivel könnyebb amúgy kajával tanítani az ültetést, nem igaz!? Miért kell egy kicsi kutyát fojtóval ülni tanítani??
Nem kell, és nekem nem is kéne, de ha a gazda nem bír el a kutyával, és hiába mondod meg mutatod, hogy nézd, ilyen egyszerű, ha egyszerűen nem tudja megcsinálni. Múltkor egy néni magyarázta a hat kilós nyézéről, hogy hát ezt nem lehet leültetni, megfogtam, és még csak különösebben küzdeni se kellett vele, leültettem. De attól még a gazda nem tudta megcsinálni. Sosem a kutyának kell a fojtó, hanem a gazdának.
Senki nem arról beszélt egyébként, hogy addig rángatod elmebeteg módon a kutyát fojtóval, amíg le nem ül :)) A legtöbb felnőtt kutyát nem ülni kell megtanítani, hanem arra, hogy akkor és oda üljön le, ahova kellene. Az kicsit macerásabb feladat kajával, és nem is mindig célravezető a kutya folyamatos lefizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!