Hogyan tanítsam a kutyámat, van bevált módszer arra, hogy leszoktassam a húzásról?
Első körben használjatok egysoros fojtó nyakörvet (a közhiedelemmel ellentétben ennek csupán az a lényege, hogy nem fojtogatja a kutyát, ha meglazítja a pórázt; ha ellenkezik, akkor viszont kellemetlenséget okoz neki, de nem fulladást). Nagyon fontos, hogy soha ne feszüljön a póráz; ha húz, mondd neki, hogy nem szabad, és _rántsd_ vissza, egy határozott mozdulattal. Ha huzigálod, azzal csak megezded a nyakbőrét, és később meg se fogja érezni, ha feszül a póráz. Visszarántás után meg is állhatsz, ha azonnal nekiiramodik, és egy helyben is visszaránthatod párszor.
Ha ez nem válik be szerezz haltit (fejhám), az is beválhat.
Esetleg felkereshetsz egy kutyaiskolát; ott általában a kultúrált pórázon közlekedés az alapfeladatok közé tartozik, és szakemberek segítségével biztosan könnyebb lesz.
!!! Mindez persze semmit nem ér, ha a kutya nem tudja kiélni a mozgásigényét - ilyen esetben tökéletesen érthető, miért szeretne annyira menni, és kevés az esély rá, hogy szenvedés nélkül sétáljon szépen a póráz végén !!!
Kicsit kitartóbbnak kell lenned.
Amúgy ha nem csak megállsz, hanem egy rövidet rántasz is rajta, azt jobban érti.
Én mindent megpróbáltam, de nekem sajnos fel kellett adnom.
Hatalmas mozgásigényű kutyáim vannak. A parkig folyamatosan húznak, ott lecsatolom a pórázt és futkorázhatnak. Mi kutyaiskolába is járunk, ott rendesen közlekednek, de a séták alatt egyáltalán nem. A kutyasuliban mindenképp megtanítják a pórázon követést, hisz a vizsgákban (kíváltképp a BH1-ben) nagyon lényeges. (BH2-ben már inkább szabadon követés van) Ajánlatos felkeresni egy kutyaiskolát! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!