Szerintetek a kettő kutyát össze merjem engedni?
Sziasztok van egy egy éves Mini csivavám imádnivaló!
Utóbbi években mindig colt nagy kutya a háznál leginkább doberman de sajnos idős volt már így el kellett tőle köszönni utána jött a kis csivava.
Most egy év után úgy döntöttünk szeretnénk újra egy nagyobb kutyát és pont egy nagyon jó ismerosnel születtek vizsla kiskutyák!
Tudom hogy ezek Vadász kutyák kicsit azért is esett a választás erre Mert nagyon sok a kóbor macska nálunk.
Viszont felek hogy a kiskutyámat is zsákmány ak nézné. :(
Valakinek valamilyen tapasztalata ? Tanács ? Ötlet ?
Vagy amint eltudom hozni a kis vizslát egyből próbáljam meg őket össze szoktatni ? Ha igen akkor hogyan ? Ha nem akkor meg tartsam oket külön helységben ? Valaszokat előre is köszönöm szépen !
Én nem a vizsla reakciója miatt aggódnék. Ő még nagyon pici. Ennyi idősen azt szokják meg, amibe belecsöppennek. Neki az lesz a normális, hogy van egy csivava családtag. A már meglévő kutyával lehetnek gondok az új kutya érkezésekor, ha nincs megfelelően szocializálva, nevelve. Nem írtad, hogy mennyire barátkozós a csivava.
Mi is felnőtt kutyához hoztunk egy kölyköt. A pici kíváncsi volt, a nagy morgott rá. Azonnal tiltottuk. Pár napig egy percre sem maradtak magukra, csak felügyelettel ismerkedtek. Aztán szép lassan a nagy is megszokta a helyzetet és ma már elválaszthatatlanok.
Mindegy a kutya mérete és fajtája. A vizsla nem fogja zsákmánynak nézni a testvérét. Mindenképpen az elején legyenek bemutatva egymásnak. Bármilyen agresszív megnyilvánulást azonnal tiltani kell mindkét kutyánál (bár a kölyöktől nem várható ilyen)
Azt ne felejtsd el, hogy ők letten "testvérek" lesznek. Egy "falkába" fognak tartozni. Eszerint kell viselkedni velük. Nem kell őket külön tartani.
A mozgásigényük más. A vizsla pörög és fáradhatatlan. Arra készülj, hogy nem annyit kell vele sétálni ahhoz, hogy levezesse az energiáját, mint egy csivavával.
Egy ismerősük úgy oldja meg a csivava-vizsla keverék kutyái sétáltatását, hogy amikor a pici elfárad, akkor felveszi és úgy sétálnak tovább a naggyal.
Ha te gyerekeket vagy nalad alacsonyabb embereket látsz meg akarod őket enni?
Én rotit vettem az idős tacsi mellé. A tacsi volt az alfa kettőjük közt. Sajnos ő már nem él úgy hogy a rotinak a macskák maradtak akikkel együtt eszik mer kölyökkorába hozzá lett a jelenlétülhöz szoktatva.
Ha kölyköt visszel haza egyből el kell kezdeni az összeszoktatást, ha mentet kutyust akkor azt előbb meg kell ismerni mer az tényleg árthat a csivavának. Amúgy azért mer a csivava kb macska métetű nem kell félteni, elég bátor kis kutyák. Az én 50kilos mackóm is hátrabb lép a futatón ha egy ilyen kis picurka oda kaffant neki és bizony oda is csipnek ha ugy érzik hogy a nagyobb kutya durvábban játszik mint kéne. A nagyobb kutya nem fogja megenni ezért. Egyrészt azért mer nem kannibál, másrészt ha szocializálva van ért kutyául és felfogja hogy a csivava mit akar közölni vele. (Amugy a kutyáknál nem a méret a lényeg hanem hogy mennyire dominans a másik, amire viszont nagyon kell figyelni ha a nagyobb kutya pl véletlen rálép eltörheti valamilyét.)
A "kóbor"macskákat akarjátok a vizslával megöletni???
A kijáró macskák még nem kóbor macskák! Van gazdájuk, aki várja őket haza.Ugyanúgy szeretik a cicájukat, mint te a csivavádat.Még meglehet, hogy a csivavád kimegy a kapun, és akkor ő is már kóbor kutya lesz?Simán levadászhatja egy nagy kutya?
Vagy hogy gondolkodhatnak emberek így???
És ha egy macska a szó szoros értelmében kóbor, arról ő tehet?És akkor meg kell öletni egy kutyával? Nem inkább segíteni neki?
Érdekes jelenség, a válaszadók adják az okos válaszokat, amit ilyen kegyetlen lelkű ember nem is érdemel meg.Senki fel se figyelt erre a macskagyilkolásra.Vagyi 1 válaszadó igen.Meg én.
"Tudom hogy ezek Vadász kutyák kicsit azért is esett a választás erre Mert nagyon sok a kóbor macska nálunk."
Gusztustalan vagy. Remélem feljelentenek a macskák tulajdonosai, ha a kutyáddal gyilkoltatod le a cicáikat. Állatkínzás, álalt életének kioltása jogcímen szép kis büntetés elébe nézel.
Remélem a mini csividet is macskának nézi majd a kutya, meg is érdemelnéd...
Gondolom te se örülnél, ha megszökik a kutyád és valaki kilőné vagy ráküldené a nagyobb kutyáját.
Nem a macskák hibája hogy a gazdáik nem vigyáznak rájuk és kiengedik őket, vagy ha tényleg utcamacskák, akkor sem tehetnek róla.
Hogy bírsz ezek után tükörbe nézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!