Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyám lehet hogy lenyelt...

Kiskutyám lehet hogy lenyelt egy kicsi drótdarabot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kiskutyám mindent megeszik, amit a földön talál. Valamit nagyon rágott és megnéztem, de már kivenni nem tudtam. Egyenes volt és lement. Vagy világos, száraz fűszál, vagy drótdarab lehetett. Tudom, hogy ha merev, megsértheti a beleit vagy valami, de lehet, hogy csak vaklárma az egész. Mit tegyek?
2010. júl. 1. 12:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Kb. 2-2.5 centis darabról van szó (sok erre a száraz fűszál is, drótot nem találtam, csak fűszálakat, lehet, hogy csak annak tűnt..)
2010. júl. 1. 12:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Annyi biztos hogyha nem eszik,rosszulvan,hány... akkor azonnal vidd el állatorvoshoz.
2010. júl. 1. 12:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Máskor ha látod, hogy rágcsál valamit, amit nem kéne, akkor vágj egyet a fejére. Valamikor meg kell tanulnia, hogy mit lehet és mit nem, és ha elpusztul, akkor már nem igen fog belőle tanulni.
2010. júl. 1. 12:39
 4/6 Akiteki ***** válasza:
Vidd el röntgenre. Ha tényleg fém, akkor megmutatja hogy hol van, lesz-e gond.
2010. júl. 1. 13:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Az a baj a dróttal, hogyha szerencsésen fordul, jön-megy az emésztőrendszerben, akár napokig, 1-2 hétig is tünetmentes lehet a kutya. És addigra már szépen beágyazódik, beékelődik valahova, begyullad, elkezdi fúrni a bél/gyomor/akármi falát.

Én irreálisnak tartom, hogy egy 2,5cm-es darab problémamentesen végig menjen az emésztőrendszerén, és hátul távozzon.

A tuti egy röntgen lenne, az azonnal kimutatja. Orvostól függően 3000-25000Ft kb, és valószínűleg több irányból is meg kell röntgenezni a hasát.

2010. júl. 1. 13:38
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megijedtem, de figyelni fogom a viselkedését. Nem találtam a környéken drótot, csak száraz füvet, szerintem az volt az, csak mivel egyenes volt, merevnek tűnt. A fű meg a gyomorban felpuhul, ugye, szerintem nem lesz komoly baja... remélem. Az első intő jelre megyünk orvoshoz! Köszönöm mindenkinek! Természetesen nem szoktam engedni, hogy akármit összeegyen, de nagyon pici, rohangálós kiskutyus, és persze sokszor gyorsabb, mint én. Most is ott voltam, nyitottam is a száját, hogy kivegyem, csak hát már nyelte. Reménykedem, hogy semmi baja nem lesz! Köszi mégegyszer! Sokat tanultunk belőle!

ui: Akár 25.000.- t is elkérnek egy röntgenért? Azt a betyár mindenit, ezt nem gondoltam volna!

2010. júl. 1. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!