Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engem fogadott el gazdának?

Engem fogadott el gazdának?

Figyelt kérdés
1 hete van nálam a kiskutyám.Igyekszik mindíg a közelemben lenni,aludni mindenhova jön utánam.A többiekel nem viselkedik így.
2010. júl. 1. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
téged választott :)
2010. júl. 1. 11:45
 2/10 A kérdező kommentje:
ez már nem változhat ugye?
2010. júl. 1. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Mindenképpen hidd el. Nekem is pont igy volt. Néha már azért sajnáltam Mollyt( a kiskutyám :) ) ,mert ha aludt és én kimentem például a konyhába akkor ő felkelt és jött utánam.

Szóval ne agódj, te vagy a gazdája :)

2010. júl. 1. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem egyelőre inkább a legjobb barátja vagy. Gazdának (mármint vezér értelemben) általában azt szokták elfogadni, aki a legszigorúbb hozzájuk. Nálunk pl. a pasim az atyaúristen, aki még sose adott neki egyetlen jutalomfalatot sem, mégis minden trükkjét első szóra csinálja neki. Én sokkal kényeztetősebb, pajtizósabb vagyok, én vagyok az aki tanítja, eteti, sétáltatja, iskolába hordja, mégis ha ketté válunk a sarkon, a pasim után megy.

Hiába a főnöke mindenek felett áll.

Szóval ha nem leszel vele elég következetes, akkor hosszú távon csak a pajtása leszel, ami csak azért baj, mert nem annyira fog hallgatni rád.

2010. júl. 1. 12:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Nincs gazda. csak falkavezér lehet. De amúgy akkor szoktak követni álandóan a kutyák, ha féltenek. És ez a falkavezérség jele, de kiskutyáknál csak azt , hogy te vagy az "anyja", te véded meg mindentől, mert ugye a mama kutyát is folyton követik a kicsik.

Ha át akarod venni a falkavezér szerepét, ha nagyobb lesz, ne engedd ugrálni, csinálj gesztusevést, ha sétálni viszed, mindig te lépj ki-be az ajtón, ne engedd SOHA hogy előreszaladjon,húzzzon, mert a falkavezér megy mindig elöl. :)

Sok szerencsét a kutyushoz (:

2010. júl. 1. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:

De, ez simán változhat.

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor nem lennének kutyanevelési gondjaik az embereknek és mindenhol csak mintakutya lenne.

Nem ettől leszel gazda/falkavezér... Azért sokat kell tenned. Arról nem is beszélve h kamaszodni is fog :o)

2010. júl. 1. 12:32
 7/10 A kérdező kommentje:
A gesztusevést csinálom,az ajtón is mindíg én megyek először ki,és próbálok következetes lenni,pl nekem n em rágatja se a lábujjam se a kezem.
2010. júl. 1. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Ne lihegd ennyire túl a falkavezérséget. A szabályokat jól alkalmazod, tartsd is be. Jó eredmény, hogy nem harapdál.

A kiskutyákban nagyon erős a csorda szellem, természetes, hogy folyamatosan követ, megy utánad.

Ez jelentheti azt is, hogy emberközpontú, ragaszkodó típus, jelentheti azt is, hogy önállótlan, és a te közeledben keresi a biztonságot.

Egy kölyökkutyában 1 hét után nem az pörög folyton, hogy énakarokafalkavezérlenniénakarokafalkavezérlenni.

Azért a kutyák viselkedése, emberhez való viszonya ennél jóval árnyaltabb.

Persze, szeret téged, melletted érzi magát biztonságban. De ennyi idő után, ha más foglalkozna vele ezentúl, akkor meg ő utána menne folyton.

2010. júl. 1. 13:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Annyiban változhat, ha felnő és megkomolyodik, nem fog mindenhová árnyékként követni.

De ettől eltekintve, igen téged választott, és ha el nem űzöd magadtól, ez így is marad.

2010. júl. 1. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 12:21

szerintem ez kutyától függ, az én kutyám nem bírja ha szigorúan van fogva, attól fél ha valaki goromba. ha valaki mérgesen (akár csak egy kicsit máshogy) szól hozzá, akkor már menekül. nálunk apukámtól nagyon tart, és engem tekint falkavezérnek, minden szavamat lesi. édesanyámra nem hallgat egyáltalán, ő alig van a kutyával. nálunk ez inkább a törődésen és a hangsúlyon múlott.

2010. júl. 3. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!