Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktathatnám hozzá a...

Hogyan szoktathatnám hozzá a panelhoz a 8 hónapos kutyámat? Hosszú lesz, bocsi

Figyelt kérdés

a helyzet: eddig kertes házban laktam a nagyanyámmal, őt ápoltam. A nyugdíjából és a munkából még csakcsak el bírtam magamat tartani. (a szüleim meghaltak, hozzájuk nem mehetek.)

Két hete a nagymamám is meghalt, és marha sürgősen találnom kellett egy másik lakást. Találtam is, de ez panel. 10.emelet, izébigyó valamint aprócska nemiszervem (kisf@szom). Én hamar alkalmazkodom, de a kutyát hogy szoktassam hozzá, hogy ott jól legyen? szobatiszta kutyus, elég fegyelmezett, amikor ott vagyok, nincs is vele gond, de amikor nem vagyok ott, nem tudom mindenhová magammal vinni( így is úgy élünk mint a házastársak: sok szeretet, némi szenvedély és zéró szex. barátom néha féltékeny is.)az kizárt hogy odaadjam valahova...

20/L

2010. jún. 30. 22:34
1 2
 11/16 anonim válasza:

:) Rettentően cuki! :)) Imádom a kutyákat! A barátságos fajtákért egyenesen megőrülök :)

Sztem ha kiviszed reggel, este, (és ha otthon vagytok, akkor többször is, vagy hétvégente jól megfuttatni), akkor nem lesz baj az egészségével sem. :)

2010. jún. 30. 23:04
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is ugyan igy költözködtem,igaz nem egy kölyök kutyával hanem egy 8 éves örökmozgoval.Nagyon hamar megszokta.Én mindig lefárasztottam elötte mikor tudtam,hogy magára kellett hagynom.Az elején még a biztonság kedvért kapott egy jó nagy füstölt csontot azzal ugy el volt,hogy mikor haza értem lihegve de még mindig azt rágta.
2010. jún. 30. 23:05
 13/16 anonim válasza:

Találtam egy cikket:

Kutya a lakásban

Kutya nem való lakásba. Azt hiszem, ezzel a kifogással találkozom

leggyakrabban, ha arról van szó, hogy ki miért nem tart kutyát. Cáfolnom

kell: a kutya igenis való lakásba. Az más kérdés, hogy nem mindenki tud

együtt élni egy kutyával.

A kutyát ma már a legtöbben nem munkára, hanem társállatként tartjuk, kis

túlzással családtagként. A kutyáról pedig tudni kell, hogy falkaállat,

és ebben az esetben a humanoidok az ő falkája. Vagyis a kutya akkor boldog,

ha a nap jelentős részét a falkatársaival töltheti, nem pedig egyedül a

kertben, rosszabb esetben akár kikötve. A lakásban tartott kutyát azért

szokták sajnálni, mert szegény be van zárva és nem mozoghat eleget. Na

most egyrészt a kutya nem örökmozgó: a napja nagy részét átszundikálja,

akár lakásban, akár kertben van. Másrészt pedig megfigyeléseim szerint

pont a kertben tartott kutya él ingerszegényebb környezetben: neki

általában sokkal kevesebb séta és foglalkozás jut, mondván hogy úgyis

kint van a kertben egész nap. Így aztán nem találkozik kutyahaverokkal, új

szagokkal, élményekkel: ő van igazán bezárva, nem a lakásban élő kutya,

aki jó esetben napjában háromszor-négyszer is kalandozni indulhat a

gazdájával a környéken.

Bódognál nagyon jól megfigyelhetőek a természetes preferenciák: ha

vidéken vagyunk, egész nap kolbászolhatna a hatalmas kertben, de nem teszi.

Ha mi a házban vagyunk, ő is jön. Ha nagyon hosszú a séta, ő is elfárad,

és alig várja, hogy felborulhasson pihenni. Ráadásul annak, hogy eredetileg

panelkutya, van egy érdekes hozománya. A szobatisztaságot a kertre is

kiterjeszti: területen belül nem hajlandó elvégezni a dolgát, azzal

megvárja a sétát.

Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy aki szerint nem való kutya a lakásba, az

csak a rendszeres sétáltatást és foglalkozást, a plusz takarítást

kívánja elkerülni. Meg esetleg a szőrhegyeket. Mert abból tényleg jut,

nem kevés.

Forrás: Moksha.hu - [link]

2010. jún. 30. 23:06
 14/16 MME ***** válasza:

Ezzel a cikkel én is egyetértek.

Szó mi szó, megvannak a trükkjei a lakásban tartásnak.

Az a baj, hogy egy ilyen helyzet már annyira sokrétű, hogy érdemes lenne hozzáértőhöz fordulnod, ha a kutya egy, max két hónapra rá (az átköltözésre) sem illeszkedik be.

De tudnod kell, hogy megtettél-e mindent ennek érdekében (segítened kell a beilleszkedésben, és mint ember az ember-kutya kapcsolatban, elsősorban a szabályok, rituálék kialakításával, mert ezek amolyan mankók). Ahova tudod és akarod, vidd magaddal, de ha semmilyen tapasztalata sem volt előzőleg a városi élettel (viszonyokkal, közlekedéssel) kapcsolatban, akkor muszáj lesz szépen, fokozatosan belevinned ezekbe a dolgokba, mert különben félelmi/védekező reakciót indíthat be vmi. Ez pedig csak szaporítja a gondokat.

Ne hagyd, hogy önmagának kelljen faltalálnia magát, és ne hagyd, hogy túl sok energia gyűljön fel benne. Ha tudod, vidd gyakran tágas, zöld területekre (nem parkra gondolok).

Ha ezek ellenére sem tud alkalmazkodni az új helyzethez, akkor nem csak unalomról van szó. Ehhez kell a szakember, így, ezen a csatornán keresztül képtelenség hitelesen segíteni.

2010. júl. 1. 07:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond nincs itt. Ha szobatiszta rendben lesz. Hagyd csak ott. Mi is a lakásban hagytuk a ( fél éves volt, rottweiler) a kutyánkat, ha dolgozni/iskolába ment a család. Mégis hova tettük volna?

Igaz, amint hazaértünk, több órás séta és játék következett. Ha mindennap így csinálsz, nem lesz gond, hogy be van zárva.

2010. júl. 1. 12:57
 16/16 anonim ***** válasza:

A kutya bármilyen helyet meg tud szokni, ha ott a gazdi. Neki nem a hely a fontos, hanem az ember.

Viszont az, hogy magára hagyva rongál, az a szeparációs szorongás jellemző tünete. A falkasorrend helyreállítása segít, hogy békében ellegyen egyedül is.

Tüneti kezelésnek pedig jó, ha bekapcsolva hagyod a tv-t/rádiót, és adsz neki egy jó nagy rágócsontot vagy egy kong-ot.

[link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. júl. 1. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!