Vannak itt olyanok, akik nem a pénz sajnálata miatt nem ivartalaníttatják a kutyájukat, hanem mert nem viszi rá a lélek?
Ivaros kanjaim vannak sportra. Amíg aktívan dolgoznak, nem ivartalanítom őket. Ha nyugdíjasak lesznek 7-8 évesen, akkor az egyik első dolgom lesz a műtét.
Nem a betegség miatt kell ivartalanítani, hanem a betegség elkerülésére! Ha már beteg, régen késő és sokkal kockázatosabb is még ez az alapból rutin műtét is!
Nekem már lassan 40 éve vannak kutyáim, cicáim.Régen nem voltak ivartalanítva, én is úgy gondoltam, nem természetes dolog, sajnáltam, stb.
Aztán pár tragikus eset arra késztetett, hogy a szemléletemen változtassak.
Egyrészt fiú-lány kutyát együtt tartani enélkül nagyon nehéz,mert ugye szaporodnak.A cicák szintén.Kandúrjaim átlagban a 2-3 éves kort alig élték meg, elvesztek, megmérgezték, halálos kórt elkaptak, a lánycicák sorra szülték a rakás kiscicát.Nem lehetett nekik jó gazdát találni.Méhgyulladás,egyéb betegségek, amelyek ivartalanítással megelőzhetőek lettek volna.
Most minden állatom a megfelelő időben ivartalaníttatva van.Ez a legjobb megoldás.Tudok hasonlítani.
En nem ivartalanittatom. Betartom a szabalyokat ,viszem sportolni es en is sportolok.
En se vetetem ki a mehem.
Az elozo kutyamnal is oltogattak a gyenge emberek. Pedig akkor tudsz magadra felnezni,ha egy nagy eros dominans kutya hsllgat rad. Tuzelo kutyarol es macskarol is lehivtam.
A saját kutyádnak parancsolsz, de más kutyájának vagy egy kóbor kutyának is tudsz? A közlekedési szabályok betartása sem elegendő, hogy baleseteket kerülj el, figyelni kell a többiekre is, különösen a hülyékre, kutyáknál is ugyanúgy nem elég, hogy a sajátodra figyelj. Én úgy vagyok vele, jobb a békesség, azt az energiát, amit ilyen helyzetekben elpocsékolnék, inkább hasznosabbra fordítom, játékra, tanításra, sportra.
De tudom, hogy nem az ivartalanítás pártiaknak szólt a kérdés, csak egyesek túlságosan biztosak magukban, csakhát baj azokkal szokott történni, akik úgy gondolják, hogy á, velük soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!