Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az 6 hónapos berni pásztorom...

Az 6 hónapos berni pásztorom miért fél a víztől? És hogy tudnám vele megszerettetni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 30. 15:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem, csak ráismertem a leírtakból, nagyon jó tenyésztő. Bár a mi bernink is utálja a vizet, pedig ilyen jó melegben jó lenne neki. Próbáljuk lassan hozzászoktatni, kb könyékig már bemegy, de tovább nem. A lényeg hogy érezze magát biztonságban, menj te is vele a vízben, hogy érezze nem kell félni. Majd ráérez az ízére!Kitartás
2010. júl. 1. 18:00
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Szerintetek ahol 140 berni van, ott mindegyik részesül odafigyelésben, törődésben, orvosi ellátásban, megfelelő táplálásban? Van mindegyiknek fedett helye? Fertőtlenítik a környezetüket? Vagy azt a posványos vizet, amibe belejárnak lubickolni? Az én egyik kutyám is onnan van. Tudnék mondani mindent, csak jót nem. Azóta megismerkedtem több emberrel is, akinek onnan van a kutyájuk és sajnos életük végéig orvosi kezelésre szorulnak. Epilepszia, displasia. Mi még "szerencsések voltunk", bolhás volt a kiskutyánk, férges, alomból hozott fülgyulladása volt, és kennelköhögése. Most 6 hónapos, olykor remegnek a mellső lábai és a legalsó bordái jobban kiállnak, mint kellene. Szerintetek jó tenyésztő? Jó tenyésztő az, aki a kutyafalkája közé behúz egy elpusztult tehenet szőröstől bőröstől, hogy egyetek? Vagy akinél a kiskutyák birkabőrön verekednek? Én naív még azt gondoltam, biztos a lakásból kidobott kikészített birkabőr.
2010. nov. 18. 06:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Enyém mindig is rettegett a víztől.. ameddig leér a lába addig bele-bele megy de utánna egy lépést se.
2011. dec. 17. 18:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Mivel ismét előkerült a több mint egy éves kérdés, én is reagálok,hátha a kérdező is olvassa. Azzal kezdeném, hogy ha nem itt a GYK.-n, hanem ahogy mindenkit kérek, tőlem kérdezzen. Azért írom a telefonszámom az oltási könyvbe, hogy soha ne felejtsd, kit kell hívni! Nem hat hónaposan, hanem sokkal előbb kellett volna kezdeni!De azért nálam már olyan kutya is megtanult úszni,aki 4 évesen kerüli a ranch-re,és irtózott a víztől!Az én módszerem az szokott lenni,hogy ölben beviszem a kutyust addig, mikor már nem éri a lába a talajt. Nagyon finoman beleengedem, meg ne ijedjen! A hasa alatt tartom, hogy ne merüljön el.Próbálom úgy irányítani, hogy a z első lábak a víz alatt legyenek, és a kutyus elkezd tempózni. Nem erőltetem, első alkalommal, még menekül ki a partra. Ha na volt túl kellemetlen, nem ijed meg, akkor a következő alkalommal mér hosszabb lesz, amit benn tölt a vízben.Ha nem türelmetlenkedsz sikere vezet a tanítás, és szeret a vízben. Lényeges, hogy a beszoktatás előtt tömlővel soha ne próbáld locsolni!!!! Kérlek, ha olvasod válaszom, jelentkezz, küldj képet a kutyusról!
2011. dec. 18. 13:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Én is tőle vettem.
2012. jún. 24. 14:51
 16/18 kbanna válasza:
Bilber ranch vélemények?
2015. okt. 24. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Bilberről van kutyám, és retteg a víztől. :D Érdekes. Egyszer kölyökkorában még bement a Dunába, de nagy volt a sodrás,ezért nagyon rászóltam, hogy jöjön ki, lehet, hogy azért fél.
2019. okt. 6. 03:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyébként én ezzel azért nem foglalkoztam, mert szerintem ez legyen a legnagyobb baja.
2019. okt. 6. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!