Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám egész éjjel vonyít,...

A kutyám egész éjjel vonyít, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Pár hete a hovawartom rászokott, hogy éjjelente a szomszéd husky-val beszélgetnek. Ugatnak, vonyítanak, mintha egymás ellen versenyeznének, hogy ki tud hangosabban. Ez persze nagyon zavaró, minden éjjel háromszor-négyszer felébredek rá, ami már a munkahelyi éberségem rovására is kezd menni. Soha nem bántottam az állatot, így nem akarok ilyen módszerekhez folyamodni, de ha nem én, akkor előbb-utóbb valamelyik szomszéd unja meg és csinál valamit... Mit lehet tenni?

2019. jan. 29. 23:52
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Mennyit mozgatod egy nap? Mennyi póráz nélküli séta van? Mivel fárasztod le naponta agyban? A hovi munkakutya, munka kell neki! Miért nem szólsz rá, tiltod le?
2019. jan. 30. 00:45
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
"Kedves" első válaszoló! Neked kellene hangszál műtét... Barbár!!!
2019. jan. 30. 05:16
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

Annyit tehetsz hogy minden alkalommal kimész és rászólsz. Ha abbahagyja, jutalom.

De ha egymást hegelik azzal nem sok mindent lehet tenni.

Esetleg jelezd a problémát a szomszédnak és próbáljatok meg együtt kitalálni valamit

2019. jan. 30. 07:34
 4/6 anonim ***** válasza:
86%
A szomszédnak is szólni kéne, erre közös megoldás kell.
2019. jan. 30. 09:28
 5/6 anonim ***** válasza:
17%
Elektromos nyakörv és/vagy műtét.
2019. jan. 30. 16:45
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Én úgy szoktattam le a kutyáimat, mint ahogy a 3. válaszoló írta. Nem volt egyszerű, sok türelem kellett, de megérte. De ehhez az kell, hogy legyen tekintélyed a kutyádnál, és ő maga is kiegyensúlyozott, lemozgatott állapotban legyen.

Amit hallottam az a víz, bár azt csak nyáron szabad használni. Amikor ugat a kutya kap egy kis vizet a fejére, ami által kizökken az ugatásból, és megtanulja hogy ennek ez lesz a következménye.

2019. jan. 30. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!