Tegnap vettünk egy 8 hetes tacskót, szinte egész éjjel sírt. Meddig fog sírni? Mit tegyek, hogy ne sírjon?
Ha van alomszagú dolgod, tedd be neki! Nekem nem volt, én használtam egy éjjel a kutya takaróját, és azt tettem be neki, hogy érezze az én szagomat. Nap közben foglalkozz vele sokat a következő hetekben.
Hogy éjszaka mit tegyél, az függ a kutyától is. A minek első este nyüszögött egy kicsit, mi nem néztünk rá, második éjjel már csak pár percet nyüszögött, harmadik éjjel már nem volt gond. De ha nála súlyosabb a helyzet, akkor tegyétek a helyét a közeletekbe. Szerintem ne menjetek oda hozzá, de legyetek a közelben, ha sír, szóljatok hozzá pár szót. (Én így szoktattam ki a kertbe az enyémet, pár napot a terasz mellett aludtam nyitott ablaknál, és ha nyugtalankodott, beszéltem hozzá egy kicsit + rám látott.)
Persze, hogy sír, nincs ott az anyja. Ezen mi a meglepő?
Legyetek ott vele, vegyétek ölbe, tegyétek be az ágyba, lényeg, hogy ne legyen egyedül. Pár napon belül abbahagyja csak látnia kell, hogy nincs egyedül, van kihez odamennie.
Egyik ismerősöm vett egy kölyökmacskát, és éjszakára bebszta a fürdőszobába tök egyedül, és csodálkozott, hogy csóró macska miért nyávogta rekedtre magát reggelre. Alapvető dolgok hiányoznak az emberekből, néha úgy érzem sokan disznók közt nevelkedtek...
Szóval legyél vele, simogasd, beszélj hozzá, játsszatok, nyugtasd meg.
Aludjon mellettetek, mármint az ágyatok mellett legyen a helye. Érezze, hallja, hogy ott vagytok, nincs egyedül, de éjjel nem kell babusgatni, felkelni hozzá. Lehet mellé tenni egy puha plüsst is, amihez bújhat.
Pár nap, 1-2 hét alatt múlik el.
Egyedülléthez fokozatosan kell(ene) szoktatni egy ilyen pici kutyát. Érdemes úgy időzíteni a kutyus érkezését, hogy eleinte szabadságot tudjunk kivenni.
Ha egyedül marad több órára hirtelen, persze, hogy sírni fog. Nyilván túléli, de nem éppen ideális.
Olyan helyen hagyd, ami könnyen takarítható, mert minden tele lesz pisivel, kakival. Illetve ahol sem magában nem tud kárt tenni (pl. vezetékek, szobanövények ne legyenek), sem más értékes tárgyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!