Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Dalmata kutya valóban...

A Dalmata kutya valóban agresszív?

Figyelt kérdés

Sajnos mindenhol mást olvasok róla, de az ˇagresszívˇ szó sok helyen megjelenik.

A párommal 6 év után összeköltöztünk és szeretnénk egy kisállatot. Én 4-5 óra körül érek haza, de a párom van, hogy csak késő este (10-11). Közben pedig a baba-program is lassan kezdetét veszi!:)

A dalmatát azóta szeretem, mióta először láttam a 101 kiskutyát..nagy álmom ez a kutya, de ha valóban agresszív a baba mellé nem való! Kérlek segítsetek!

Esetleg írhatnátok nekem kutyafajtákat, amik családalapításkor is ˇjókˇ.

2019. jan. 25. 15:06
 1/7 Metionin ***** válasza:
83%
Egyik kutya sem agresszív ha meg van nevelve és normálisan van vele foglalkozva. Mellettünk lakott dalmata tenyésztő régen, volt vagy 10 kutyája, mind a házban aludt (dalmata amúgy is bent tartós a szőre miatt), tökéletesen voltak tartva, mozgatva, kisgyerekük is volt és a kutyák teljesen jó fejek voltak. Ha kétségeid vannak, keress rá a hivatalos tenyésztőkre és írj nekik. Biztosan szívesen fognak válaszolni, hiszen több generációnyi kutyát felneveltek már és nekik is érdekük az, hogy a leendő gazdi megfelelően tájékozott legyen. Bármilyen kutyátok is legyen, simán be lehet tanítani hogy pl. a gyerekszobába nem mehet be, mint ahogy a gyereket is, hogy feleslegesen ne nyúzza a kutyát.
2019. jan. 25. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Neveléstől függ hogy agresszív vagy nem. Ilyen alapon hogyha nincs megnevelve minden kutya agresszív. Nagyon szívesen ajánlok kutyát de akkor írj hogy kertes házban laktok vagy nem, egy vagy több kutyát szeretnétek, kezdő vagy tapasztalt gazdik vagytok (bár gondolom kezdők), stb...
2019. jan. 25. 15:29
 3/7 anonim ***** válasza:
29%
Volt dalmatám, és akkor volt egy éves a kislányom a kutyus egyáltalán nem volt agresszív, de nagyon önfejű volt. Ha kertes házba vinnétek a kutyust, semmi probléma, de ha "benti" kutya lenne, az már sokkalta bonyolultabb.
2019. jan. 25. 15:32
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Bármely kutya lehet agresszív, ha nem nevelik megfelelően, ebben a dalmata sem más, mint pl. egy vizsla.

Szóval, alapvetően nem agresszív, jó nevelés mellett. Viszont vadászkutya, makacs, nagy mozgásigényű, és télen kint nem tartható. Ne csak a pöttyeit nézd, meg hogy cuki, hanem nézz utána az igényeinek, jellemének is.

2019. jan. 25. 15:41
 5/7 anonim ***** válasza:
18%
gyerek mellé a beagle jó! nem túl pici, de nem is nagy, kisközepes méretű masszív alkatú, gyerekimádó és végtelenül jámbor, amolyan puhaszájú fajta., valamint nagyon játékos, örök gyerek típus. nem eszik sokat, nem löki fel a picit, tűri a nyúzást, imád nagyokat sétálni.
2019. jan. 25. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:
92%

Agresszió csak fajtársakkal szemben létezik. Tehát a kutya csak másik kutyával szemben lehet agresszív.

Emberre támadhat, ha fél vagy megijed, vagy ha erre nevelik. Lehet egy kutyának határozottabb, erősebb jelleme, de ha alapvetően jól szocializált és okos, akkor nem fogja elragadni a kiságyából a csecsemőt.

A dalmaták büszkék, nem csak a külsejük királyi, a jellemük is. Olyasmik, mint a macskáknál a sziámik. :)

Én a valóságban is csak olyan dalmátokkal találkoztam eddig, mint a 101 kiskutyában. Okos, mozgékony, pusziosztó kutyusokkal.

De azt nehezen tűrik, ha egész nap egyedül unatkoznak, és még este sem ők vannak a középpontban.

Ha babázni akartok, akkor inkább ne dalmatát válasszatok.

2019. jan. 25. 16:45
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

A beagle egy híresen makacs nehezen kezelhető aktív vadászkutya.

Egyáltalán nem való olyannak aki most jön rá hogy az agresszivitás szocializáció, nevelés függő

2019. jan. 25. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!