A Dalmata kutya valóban agresszív?
Sajnos mindenhol mást olvasok róla, de az ˇagresszívˇ szó sok helyen megjelenik.
A párommal 6 év után összeköltöztünk és szeretnénk egy kisállatot. Én 4-5 óra körül érek haza, de a párom van, hogy csak késő este (10-11). Közben pedig a baba-program is lassan kezdetét veszi!:)
A dalmatát azóta szeretem, mióta először láttam a 101 kiskutyát..nagy álmom ez a kutya, de ha valóban agresszív a baba mellé nem való! Kérlek segítsetek!
Esetleg írhatnátok nekem kutyafajtákat, amik családalapításkor is ˇjókˇ.
Bármely kutya lehet agresszív, ha nem nevelik megfelelően, ebben a dalmata sem más, mint pl. egy vizsla.
Szóval, alapvetően nem agresszív, jó nevelés mellett. Viszont vadászkutya, makacs, nagy mozgásigényű, és télen kint nem tartható. Ne csak a pöttyeit nézd, meg hogy cuki, hanem nézz utána az igényeinek, jellemének is.
Agresszió csak fajtársakkal szemben létezik. Tehát a kutya csak másik kutyával szemben lehet agresszív.
Emberre támadhat, ha fél vagy megijed, vagy ha erre nevelik. Lehet egy kutyának határozottabb, erősebb jelleme, de ha alapvetően jól szocializált és okos, akkor nem fogja elragadni a kiságyából a csecsemőt.
A dalmaták büszkék, nem csak a külsejük királyi, a jellemük is. Olyasmik, mint a macskáknál a sziámik. :)
Én a valóságban is csak olyan dalmátokkal találkoztam eddig, mint a 101 kiskutyában. Okos, mozgékony, pusziosztó kutyusokkal.
De azt nehezen tűrik, ha egész nap egyedül unatkoznak, és még este sem ők vannak a középpontban.
Ha babázni akartok, akkor inkább ne dalmatát válasszatok.
A beagle egy híresen makacs nehezen kezelhető aktív vadászkutya.
Egyáltalán nem való olyannak aki most jön rá hogy az agresszivitás szocializáció, nevelés függő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!