Hogyan vegyem rá a szüleim, hogy engedjük el a kutyákat?
Sziasztok.
Van 4 kutyánk, egy csivava és 3 többi keverék, a baj az, hogy a keverékek mind láncon vannak.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt, mert mivel a szüleimel élek - és fogok egy jó darabig - nem tudom, hogyan vegyem rá őket, hogy a kutyák legyenek szabadok vagy arra, hogy tudjanak érintkezni egymássa mármint, hogy tudjanak játszani meg ilyenek.
A suli nekem nagyon leszivja az energiám, és a tanulásaimal mire végzek este van így csak nagyon ritkán tudok foglalkozni velük.
Sajnos a baj az, hogy egyik sincs kiherélve és a szüleim ezt is nagyon ellenzik :(
Nagyon szeretném azt, hogy boldogabban éljenek de a szüleim mindenre "nem"-et mondanak.
Gondoltam más megoldásra is [PL : [link] ]
Ez nagyobb teret ad a kutyának, és szerintem jobb mint egy 3 méteres lánc, jelenleg ezt fogom megbeszélni a szüleimel mikor hazaérnek.
Szerintetek mit kellene csinálnom? Gondoltam arra is, hogy odaadhatnánk valakinek a kutyákat, hogy éljenek jobban de azt is ellenzik.
Például világíts rá arra, hogy 4 éve tiloa kutyát láncon tartani. És inkább kérjetek segítséget menhelytől/állatvédőktől, mert ez így k**a szar a kutyáknak.
Miért vannak láncon?
Csak azt kérdezd meg tőlük, hogy mégis mi a büdös francért van kutyátok??? Kerti dísznek? Még annak se, mert gondolom minden csupa kutyakaki...
AMúgy fogod, és elengeded őket. Ennyi.
De arra készülj, hogy lehet, nem játszani fognak, hanem összeverekedni...
Nem értem a szüleidet... miért tartanak kutyákat? Mi a jó nekik ebben?
Nem tudom, hány éves vagy, mennyire lehet beleszólásod...
Azt tudják a szüleid, hogy törvénytelen, amit csinálnak? (Amellett, hogy állatkínzás).
Sajnos nem tudom, hogyan vedd rá őket. :( Nyilván feljelenteni nem fogod a saját szüleidet, pedig megérdemelnék.
Próbálj legalább futóláncot kiharcolni, vagy, hogy legyen lekerítve egy nagyobbacska rész az udvarból, ahol lánc nélkül élhetnének.
Hívd fel a figyelmüket arra, hogy évek óta TILOS láncon tartani kutyát.
Máshogy nem nagyon tudsz hatni rájuk.
Bár sokat segítene, ha tudnál foglalkozni a kutyákkal, lemozgatni őket, stb. Akkor nem csinálnának bajt a kertben. Vagy miért vannak kikötve amúgy? Mi az ok? Ha ezt tudjuk, megoldást is könnyebb találni rá.
Sajnos nem Magyarországon vagyok, szóval egyáltalán nem tilos a kutyák láncon tartása :/
A fenti őtletembe sem egyeztek bele ><
Szüleim szerint azért vannak kikötve, mert van egy kisebb kertünk és nem szeretik a szüleim ha benne mászkálnak, pedig ezt egy sima keritésel meg lehetne oldani..
Ezek a kutyák kb kis koruk óta láncon vannak... most 4 évesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!