Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak ha a kutyám...

Mit csináljak ha a kutyám nagyon rossz evő?

Figyelt kérdés

Sok féle tápot kipróbáltam már, egyik sem izlik neki igazan.

Volt amikor keves tejet raktam hozza, az elso 3 alkalommal szivesen megette, utana mar ugy sem kellett neki.

Neha főzok neki húslevest es azt rakom a tapjara de ugy sem eszik meg mindig.

Már feladtam, allando konyorges az etetés.

Mit tanácsoltok?

1eves a kutyám

2019. jan. 20. 09:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1 éves kutyát elég napi egyszer etetni.

Rakd le elé minden nap ugyanabban az időpontban az ételét. Adj neki annyi időt, amíg eszik. Ha egyből otthagyja a tálat, akkor vedd el tőle azonnal. Akkor is, ha pár falat után hagyja ott. Nem baj, ha lassan eszik, de pl ha kiszórja, játszik vele, akkor vedd el tőle.

Előbb utóbb megtanulja, hogy az étel ajándék a gazdától.

Ja és amíg így szórakozik, ne tegyél rá semmit, mert megpenészedik, de ha szárazon egyed elé, akkor nem kell kidobni.

2019. jan. 20. 09:19
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tejet, pláne tehéntejet kapásból nem adnék kutyának.
2019. jan. 20. 09:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálja, mert hagyod válogatni. Minek egye meg azt, amihez nincs kedve, ha utána úgyis adsz neki valami jobbat?
2019. jan. 20. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Én kutyám majdnem ugyanez, csak ő 8 éves. :) Az enyém ennyire nem finnyázik már, de 1 évesen full ugyanezt csinálta. Én naponta kétszer adok neki enni, elosztva az egy napi adagot. Minden tápot próbáltam, mindenféle feltéttel (leves, pici főzelék, natúr joghurt, mocsok drága kutyaszalámi, szintén mocsok drága kutyakonzerv...); ha neki nem tetszett aznap a kaja, beleturkált, evett egy kis marékkal és otthagyta. Már a hajam hullott tőle.

Nem tudom hogy hogyan nőtt meg a kutya. :D

Aztán szép lassan rájött, hogy ha finnyás = estig/reggelig korog a bele, mert ugye nasi meg kunyerálás nincs.

Azóta is borzasztó válogatós, minden hónapban más ízű tápot kell vegyek, mert ráun. Felső kategóriás tápokat veszek, ezekben legalább minden benne van, így akkor is jut a kutyába valami, ha csak keveset eszik.

2019. jan. 20. 13:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Etetés előtt jól fáraszd le az meghizhatja az étvágyát.

Ha konzervet/alutasakosat kap előtte melegítsd meg, mert úgy jobb illata lesz és szívesebben megeszi a kutya

2019. jan. 20. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!