Volna pár kérdésem a kutyámmal kapcsolatosan (Shih Tzu)?!
Fényképezd le már légyszi azt a "törzskönyvi igazolást", ami 99%-ra biztos vagyok benne, hogy oltási könyv. Az oltásait tartalmazza, vagy a kennelnevét és a szülei neveit visszamenőleg sok generációra?
És mennyiért vettétek? Már abból tökéletesen megállapítható, hogy törzskönyves-e.
Nem tértem el a témától, ugyanis a törzskönyvesség azért számít, mert a bólogatás idegrendszeri problémára utal, ami egy törzskönyves kutyánál kevesebb eséllyel jön ki a szűrések miatt, ellenben egy törzskönyv nélküli szaporított kutyánál nagyon is valószínű, hogy előkerül. Ezért fontos, nem azért mert papír ide vagy oda. Ennek ellenére nem hülyének nézlek, csak butaságokat beszélsz, orvos nem igazol törzskönyvet, csak oltási könyvet. Tenyésztő pedig nem ad el kiskutyát 8 hetes kora előtt, és az apjához se adja oda. Csak szaporító.
De akkor csak annyit kérdezek, hogy mi a kutyus kennelneve?
Kérdező, a #17-es nem piszkál téged, teljesen igaza van.
Törzskönyves, vagyis Származási lappal rendelkező kiskutyát leghamarabb 8 hetesen szerződéssel, egészségügyi garanciával ad el a tenyésztő. Ha a "bólogatás" idegrendszeri gondra utal, akkor azt jelezni kell a tenyésztőnél, aki vagy visszaveszi a kutyust, vagy beszáll a kezelési költségekbe. Ha törzskönyves a kutya, ahogy írod, vedd elő a szerződést és nézd meg, hogy mi áll benne. Ha nincs szerződés, akkor szaporítótól van a kutya. Az nem jó hír, mert ha valami baja van (szapis, korán elválasztott kutyánál előfordul) akkor kezeltetheted jó pénzért, a szaporítót nem fogja érdekelni.
Szobatisztaság ügyben pedig... Öltöztesd fel a kutyust és vidd ki pisilni. Pár perc alatt nem lesz baja. Szobatiszta csak úgy lesz, ha kihordod a dolgát végezni. Eleinte 2 óránként, éjszaka is. Ha kint sikerül minden, akkor öröm, dicséret neki. Így tanulja meg, hogy kint kell pisilni.
Nekem máltaim van, amikor kicsi volt, első 3 napba óránként, utána egy hétig 2 óránként, majd 3 óránként kellett levinnem, így sose pisilt be, 1x az elején, mert még félt az új helytől. Szóval sokszor(akkor is, ha nem jelzi) ki kell vinned, nem kell sokat, csak pár percre a ház mellé, amint pisilt és látod, hogy nem akar kakilni már veheted is kézbe. Én 4 hónaposan, mikor minden oltása megvolt(a veszettségi is), kezdtem el sétálni vele, rövideket. De addig sűrűn le kell hordanod.
Figyelj, hogy ne nyaljon fel semmit, mert beteg lesz.
Arra figyelj jobban, hogy evés,ivás,játék,alvás után mindig kell nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!