Kutya hátsó körmét sima olló is leviszi, vagy metszőollóval érdemes nekieesni?
Minimális lemondásokkal hajlandóak vagyunk megvenni eszenciális dolgokat. Én speciel egy napi kàvéadagomat hagytam ki ha azt nèzzük. És ezzel havi rendszerességgel le tudom vágni a kutyàm körmét rendesen, akkor is, mikor a hattyú halálàt adja elő. Nem vàgtam túl, nem vágtam bele mancsába miközben egyedül kellett boldogulni. (Jó, a szőrébe belevágtam màr vele, de grincs mancsai vannak..)
És van egy spéci kis ollóm, amivel a szobanövényeimet is egyszerűen meg tudom metszeni ha a metszőolló túl nagy lenne.
De ha neked ez tényleg egy más vilàg, akkor iszonyatosan sajnàllak.
Az emberi köröm laposan nő, azt levàgod bármilyen ollóval, amivel hozzáférsz.
A kutya körme viszont körkörösen, több rétegben nő. Ha ollóval vagy metszőollóval kezded el levágni, akkor az először kilapítja a körmöt, és utána vágja el. Viszont mivel a kutyának nem laposan nő a körme, mint neked, kilapításnál végigreped az egész, beszakad. Volt már beszakadt körmöd? Szorozd meg néhányszor a fájdalmat, azt fogja érezni a kutyád. Velünk ellentétben neki idegek futnak a karmában (ezért nem szabad tövig vágni, de ezt bizonyára te is tudod), úgyhogy vérezhet, begyulladhat, begennyesedhet. Vagy "csak" baromi sokáig fájhat, illetve az eldeformálódás miatt a jövőben rosszul nőhet vissza, ami az ujjai eldeformálódását, és ezáltal akár sántaságot is okozhat hosszú távon.
Ennél szebben és kultúráltabban nem tudom leírni, mi a baj a metszőollóval. :) A karomvágó speciálisan van kialakítva, egy mélyedéssel a pengén, ahová beleilleszted a kutya körmét, ezáltal nem lapítja ki, nem szakad lemezekre, amikor levágod. Neki is kevésbé kellemetlen a dolog.
Helyes! Ha más rosszul tartja a kutyáját tartsd te is rosszul! Az úgy is kifogás hogy másnál rosszabb. De képzeld, megint másnál meg jobb! A te szegénységi bizonyítványod hogy nem vagy képes ennyire beinvesztálni a kutyád érdekében.
De tudod mit? Ez most már inkább a provokatív kategória, mondd már meg nekem légyszíves kerek perec, hogy miért nem vagy hajlandó HATSZÁZ K*VA FORINTOT kiadni egy ilyen kis ketyeréért? De interneted, számítógéped meg mindened az van, ugye? :3
Ha a kutya karma "kanyarodik", akkor már régen túlnőtte az egészséges hosszt.
Némely kutya ilyenkor elkezdi rágással megpróbálni rövidíteni, mert a túl hosszú karom miatt feszülnek az ujjai és fájdalmas a járás számára.
Körömreszelővel pedig megnézném, hogyan reszeled le egy kutya karmát.
Egyszer, csak egyetlen egyszer vidd el a kutyát az orvoshoz. Megnézi a karmokat és meg is mutatja, mekkorák az egészséges hosszok a te kutyádnak.
Sajnos, ha túl hosszúra nőttek már hosszabb ideje, nem is lehet azonnal megfelelő hosszra levágni, mert a körömbél is utána nő.
"az ne zavarjon senkit hogy mai napig élik le életüket nulla törődéssel kutyák 1 méteres lánccal kikötve"
Ez most olyan, mintha azt mondanád, hogy rengeteg éhező gyerek van Afrikában ezért nem viszed orvoshoz tüdőgyulladással a gyereledet.
Attól, hogy más kutyák szarabbul élnek, attól nem leszel kevésbé felelőtlen állattartó.
Állatorvos segít. Én is a dokinknál vágatom neki, ha kell. Sokszor pénzt se kér érte. :) biztos a ti dokitok is megcsinalja, kb 3 perc az egész.
Vagy, sétáltasd sokat betonon. A miénknek szerintem vagy fél éve nem vágattuk a karmát, mert annyit van kint a betonon sétáltatva, hogy teljesen szépre kopik neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!