Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tapasztalataitok...

Milyen tapasztalataitok vannak berni pásztorral?

Figyelt kérdés
Milyen, mennyire tanítható, tényleg olyan szelíd? És a szőre mennyire hullik?
2010. jún. 29. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bűbáj, kedves. Jól motiválható-tanítható, gyerekekkel türelmes.

nekem csak jó tapasztalatom van velük.

Szőre rendszeres ápolást-fésülést igényel.

...Én nem tartanék ezen az éghajlaton...

2010. jún. 29. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Az hogy milyen egy kutya az főleg a gazditól függ. A berni tényleg szelíd, és rettentően okos, viszont emelett tud makacs is lenni, és könnyen megsértődik, vagyis a miénk ilyen. Igaz ő már a második az első sokkal nyugottabb volt, a mostani egy örökmozgó. A szőre ugye vedléskor hullik, de akkor nagyon, de rendszeresen kell fésülni és akkor nincs baj. Én imádom a berniket, mindegy hogy pici vagy nagy. Aranyos, hűséges társ és a legjobb barát.
2010. jún. 29. 14:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! :)

Elsőnek: milyen éghajlaton tartanád?

2010. jún. 29. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Jááj, én ismerek egyet, hát az egy tündér bűbáj. Olyan sündi-bündi tekergő mozgása van, hogy nem tud nem örömet szerezni vele még egy borzalmasan rossz napon is.

Emberekkel, állatokkal barátságos, kedves, játékos. Megbízható, kiegyensúlyozott, jó társ. Jól motiválható, tanítható, engedelmes, szófogadó, talán jelző kutyának is elmegy. Alapvetően szeretik a vizet és jó az apport készségük, de nyilván egyedtől is függ.

Persze rossz kezekben ő is rossz kutya lesz, neki is szüksége van a következetes, hozzáértő neveléshez.

Sajnos egyre gyakoribb náluk a diszplázia, oda kell figyelni, honnan veszed.

2010. jún. 29. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!