Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát válasszak, ha...

Milyen kutyát válasszak, ha csak a kertben tudom tartani?

Figyelt kérdés

Én a lakásban szeretnék tartani egy francia bulldogot de a család legtöbb tagja nem rajong az ötletért,ugyanis nem szeretnének a lakásban állatot tartani.

Sekély az esély,hogy meggondolják magukat.Ugye a francia bulldogot nem lehet kint tartani,ezért egy kis időre lemondok róla.

Azt mondták,ha szeretnék,akkor kint tarthatok kutyust.És ekkor kezdtem el azon gondolkodni,hogy milyen kutyust lehet kint tartani?!

Nem szeretném,ha vennék egy kutyát és nem érezné magát jól kint.Akkor inkább nem is kell kutya még nem lesz saját lakásom.Szóval milyet válasszak?Egy álmom válna valóra,ha lenne egy kutyám.Gondoltam Golden retrieverre de nem tudom,hogy ő jól viseli e a kint létet.

L

2019. jan. 11. 11:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
60%

Még ha "télálló" is egy kutya, lételeme, hogy a falkával legyen, szóval ha egyáltalán, soha, sehova nem jöhet be, az nem lesz jó neki:S - hacsak nem egy menhelyi kutya, akit mondjuk elaltatnának, ill. nálad biztos jobb helye lenne, mint a menhelyen...

De azt gondold át, hogy OK, hogy tavasztól őszig kimész hozzá meg sétáltok meg minden, de mi van télen? Pl. te világosban érsz haza (mert én sajnos szinte soha). Ha te sem, akkor sötétben elviszed naponta sétálni? (Mondjuk ugye egy falu / kertváros nem egy városi park, ahol vannak más kutyások is, meg egész jó a kivilágítás, nálunk kihalt minden, alig vannak lámpák...) Vagy mi lesz vele télen? (És szilveszterkor?) Meg ha "télálló" is, akkor is árt az ízületeinek a hideg: ezt hogy tudod megoldani: van legalább garázs, kazánház, pince, kamra, ilyesmi? Ahol száraz van és ha meleg nem is, de melegebb, mint kinn - és ahol télen alhat?

Régen valahogy mi is máshogy fogtuk fel a dolgot, az első kutyánkat csak az előszobába engedtük be esténként + idős korában már mindig benn is aludt. A mostani viszont kinti-benti, és már elképzelhetetlen lenne számomra, hogy csak kinti legyen! Óriási a két tartásmód között a különbség!

2019. jan. 11. 12:01
 12/31 anonim ***** válasza:
19%

Nekünk foxterrierünk volt, ő nagyon jól bírta a kinti életet télen is. Nem volt boldogtalan egyáltalán, szerintem ha bent kellett volna élnie azt nem szerette volna. Nálunk sem "menő" ez a benti kutya dolog a család többi tagjánál (én nagyon szeretném).

Egyébként bnőméknél kint lakik a francia bulldog. Különösebb baja nincs tőle. De én nem ismerem ezt a fajtát.

Szoktatástól függ.

A Goldent több helyen is láttam kertben, nem tűntek emiatt megviseltnek.

2019. jan. 11. 12:07
 13/31 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként egy fajtatiszta kutya 100 000 ft felett kezdődik. Lenne rá ennyi pénzed? Plusz oltások,táp, játékok, fekhely, bolhairtó stb..
2019. jan. 11. 12:11
 14/31 anonim ***** válasza:
63%
Arra is gondolj, hogy mi lesz X év múlva ha összejön és lesz lakásod (nem tudom hány éves vagy most), akkor mi lesz a kinti kutyával ha már meg tudod venni álmaid kutyáját? Marad otthon ahol mindenki leszarja mert te akartad őt?
2019. jan. 11. 12:25
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
Oké-oké, értjük, hogy kinti kutya kell, de arra még mindig nem tudtál megfelelni, hogy TE mit nyújtanál a kutyának. Iskolába jársz? Dolgozol? Mennyit vagy otthon? Mennyit foglalkoznál vele? Mennyit sétáltatnàd? Kennelben lenne, vagy övé az egész udvar? Tudnád hordani kutyasuliba pl, így első kutyaként, vagy otthon próbálnál boldogulni? Sok kérdés hangzott el fentebbi válaszokban is, mind fontos ahhoz, hogy ajánlani tudjunk.
2019. jan. 11. 12:37
 16/31 anonim ***** válasza:
40%
Miért kaptam 0%os értékelést? Kár bármihez hozzászólni komolyan :D
2019. jan. 11. 12:45
 17/31 anonim ***** válasza:
61%

Lenne pénzed egy valódi fajtatisztára? Mert tisztességes helyről az 100 ezer körül kezdődik (fajtától függően, van félmilliós meg még drágább is). És ez csak a kutya a kezdeti egészségügyi ellátással (tehát első oltások, első féregtelenítés, chip), erre rá kell kalkulálni a felszerelését, ami első időkben magas költség, de van, amit csak egyszer kell megvenni, vagy ritkán kell újat venni belőle, tehát ez lejjebb megy idővel, ha igazán felelős állattartó akarsz lenni, akkor ivartalaníttatod is, az megint pénz. Nem akarlak elrettenteni a fajtatisztától, de simán ráköltheted még az olcsóbbakra is egy használt kocsi árát az első időszakban.

Én a helyedben fajtamentőknél vagy menhelyeken nézelődnék. Olcsóbban is kijössz, és megmentesz egy életet. Nekem is így lett kutyám, nem bántam meg. Csak méretében tér el a fajtastandardtól, de nagyon kötődik, és remek kutya.

2019. jan. 11. 12:51
 18/31 anonim ***** válasza:
52%
Leonbergi vagy berni pásztor megfelel az igényeidnek, viszont készülj rá, hogy az áruk igencsak borsos.
2019. jan. 11. 13:25
 19/31 anonim ***** válasza:
75%

Nagyrészt már leírták előttem is (csak tudnám, miért lettek lepontozva), hogy ha hozzászokott a golden fizikailag bírja a kinti tartást, ha van egy jól szigetelt háza, viszont nagyon szeret az emberekkel lenni, nem bírja, ha csak ki van rakva kerti dísznek. Engem itt ezért most egy autodafé keretében máglyán el fognak égetni ;), de nálunk is kint lakik, korához (13+) mérten jó az egészségi állapota és séta közben szoktunk találkozni nála idősebb, kertben tartott goldenekkel is. Viszont ha nem engeditek be a lakásba, annak az az ára, hogy nektek (illetve) neked kell sokat kint lenni vele. Elég elszánt vagy ahhoz, hogy képes legyél korábban felkelni és kimenni a mínuszokba játszani, tanítani? Este, ha hazaérsz fáradtan, akkor képes vagy még legalább egy órát sétálni vele? Nem csak nyáron, hanem ilyen szép időben is, mint ami most van. A kutyánknak egyébként jobban bejön a mostani idő, mint a 30°C. 10-12 év múlva is lesz rá időd, energiád, pénzed? Ha elutazol, megbetegszel, mi lesz vele? Nem lebeszélni akarlak, de tudnod kell, hogy egy kutya sok dolgot megbonyolít.

Kezdő kutyásnak kertbe jók lehetnek még a "békés macik": leonbergi, újfundlandi, berni pásztor stb., viszont őket etetni is jóval drágább, mint egy francia bulldogot. A menhely is megér egy próbát.

2019. jan. 11. 14:43
 20/31 anonim ***** válasza:
75%

Leonbergim van és nem felel meg csak kinti tartásra.

No nem a mérete vagy a szőre miatt.

Aki ismeri a fajtát, ismeri, hogy mire lettek kitenyésztve az tudja, hogy Leonbergi kinti-benti tartás mellett érzi jól magát. Családi kutyának, címer állatnak lettek kitenyésztve, lételemük a család, a gazda közelsége. Fizikálisan semmi baja nem lesz kint, de a lelke biztos összetörik és nem lesz olyan Leonbergi, ami miatt a Leonbergikbe az ember beleszeret.

2019. jan. 11. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!