A nyakörvet hogy kell megfelelően beállítani, hogy ne fojtsa meg a kutyát de ne is tudjon kibújni belőle?
Egy-két újjad kényelmesen tudd bedugni a nyakörv és a nyaka közé.
Egyébként szerencsésebb nyakörvvel sétáltatni. Ha kistermetű akkor oké a hám, de ha nagy termetű húzni fog téged a hámmal.
A folytó nyakörv szerintem a legpraktikusabb. Ha a kutyus szépen sétál melletted akkor konkrétan csak lóg a nyakában mint egy nyaklánc és a szőrét se piszkálja. Ha viszont oda akar rohanni valamihez akkor könnyebben megfogod főleg ha nagytermetű mert azok eléggé erősen tudnak húzni hámmal.
Kistestű esetén 1 ujjnak kell beférnie, nagy testű esetén 2nek. Kicsiknél 2 esetén simàn kifér màr a fej, plàne ha turcsi orrú a kutya.
A kistestű esetén tényleg a hàmmal való sètàltatás a legjobb, mert a légcső nàluk kevésbé védett. A legpraktikusabbak a mellkason megtàmaszkodó hámok (mivel ezek párnázottak a szőrt se dörzsölik, és télen enyhén melegebben is tartják a mellkast), szerintem. Ha jól neveled a sétàhoz, akkor nem fog húzni hámmal se.
Közepes nagyságtól kezdve (nem írtad milyen idős a kutyus, ha kölyök, de nagytestű lesz, akkor is a hàm ajánlott pár hónapos korig kb) a nyakörv is maradhat. Fojtót viszont én csak akkor ajánlok, ha a kutyàd bull tipusú/elég szőrös nyakú. Az előbbieknél az izom, az utóbbiaknál a szőr teszi biztonságosabbá. De azt is csak a sètára szoktatás elején, esetleg idegen élethelyzetekben, ahol sok stressz érheti (pl tömegközlekedés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!