A kutyám nagyon rángat hogy szoktassam le róla?
Bőrnyakörv, póráz. Elindulsz. Póraz laza. Kutya húz, póráz megránt (határozottan erősen, ugye nem mindegy h csivava van a vėgėn, vagy egy roti) a megránt az kb olyan, hogy a kutya kereszbefordul kb... Aztan azzal a lendülettel elindulsz visszafelė pár mėtert majd megfordulsz es mentek amerre eredetileg. Póraz laza, a kutya megy nyugisan. Ha húz akkor rántod fordulsz...
A kutya nem hülye, szinte pár alkalommal összekapcsolja ha húz, akkor jön a bünti(megrántás)
ha jól csinalod akkor 2-3 sėta ės nyugisan fog menni. Ha kesőbb húz elėg lesz megrantani jelzėsnek a pórázt ės nyugisabb lesz.
Nem kell elkerülni a kerítést, de meg kell tanítani, hogy ne foglalkozzon azzal, ami miatt rángat.
Az enyémnek most a hó az izgalmas. Már nem kölyök, felnőttként került hozzám, bár még fiatal, de szerintem nem nagyon találkozott még ennyivel, mert évek óta nem volt rendes hó. Egyébként például a macska már nem érdekes, pedig eleinte rájuk akart rohanni.
Én csinálom az ellenkező irányba haladást, plusz egy másikat, hogy megállok vele, ha sikerül, megpróbálom leültetni, de csak figyelheti a másik állatot (pl. macskát, vagy az olyan kutyát, amelyik megugatja). Pár hét, és már nem is reagál ezekre, legfeljebb megáll, és figyeli, de nem akar odarohanni. A madarak még érdekesek, az több idő lesz.
Szia!
Ne hallgass a legelsore miszerint rantani kell a kutyan es akkoeat h keresztbe fordul...ennel nagyobb baromsagot eletembe nem hallottam
Tobb okbol sem jo ez a kutyanak
1. Roncsolja a csigolyakat es fulladozhaz is a kutya (gondolom te sem szeretned h szegenyke karosuljon)
2. Szegeny kis allat nem erti h mire fel rangatod nem tanul belole
A leghatasosabb modszer az ha amikor elkezd huzni megallsz es nem mesz arra tovabb hanem megfordulsz h te mennjel elol...tudom milyen ez rengeteg turelem kell enis ebbe a cipoben jarok epp feluton...neha gondol 1et h majd o atbeszi az iranyitast de olyankot 1szimpla fordulassal jelzem h en vagyok a falkavezer :D
Semmikepp ne keruld el azt a keritest meg kell tanulnia h semmi erdekes nincs benne
Probald meg jutifalattal hogy rad figyeljen es lenyugodjon...ki kell zokkenteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!