A kutyám egy 3 hónapos Yorkshiere terrier és minden emberhez oda fut az utcán, ha valaki elmegy mellette, egyből oda fut hozzá, és elkezd körülötte ugrálni, hogyan szoktassam le róla?
Pórázzal, nem flexivel, vagy fixált flexivel sétáltasd.
Neveld, tanítsd.
Na az ilyen neveletlen kis görcsöket fel tudnám rúgni sokszor. Allergiás a pórázra hogy nem tartod be a LEGALAPVETŐBB kutyás társadalmi (és törvénybe foglalt) szabályokar??? Vagy mi olyan nehéz azon hogy vegyél 2000 ft-ért egy fix 1.5-2 méteres pórázt??? Olyan megterhelő anyagilag?
Én az ilyen embereket jelentem a köztereseknek, fényképezek, videózok. Csak mondom. És ha felugrálna rám, odébb tolnám pár méterrel, b@$ztassa az idióta gazdáját, ne engem.
Nem vagyok se megkeseredtett, se rosszindulatú. Csak nem örülök ha megyek az utcán és random valami görcs elkezd ugrálni rám. Én meg vagy átesek rajta, vagy rálépek.
De azon felül hogy a kutyája nincs biztonságban, másokat zavar. Civilizált ember mindig kontroll alatt tartja a kutyát, mindig biztonságosan fegyelmezhető, kezeli.
Egész egyszerűen tahóság hagyni a kutyát hadd szaladjon, boldog boldogtalan emberre felugráljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!