Epilepszia roham? Mi történhetett?
Sétáltunk a tesómmal a kutyusainkal.Én vittem azt a kutyust aki rosszul lett.Bementem a boltba aztán mikor kijöttem sírt aztán bele harapott a tesóm kutyájába(az agreszió egyáltalán nem jellemző rá) elindultunkegy másik bolt felé és nagyon sírt megálltam,hogy megnézzem mi a baja furán járt dobálta a hátsó farkait a farka levolt húzva(ez sem jellemző mert mindig boldog)hosszúszőrű ezért gondoltam fáj neki ahogy a szőrébe tapadt a hó elkezdtem kiszedni aztán mentünk tovább már dölöngélt zihált lefeküdt és rosszul volt,nem volt eszméleténél.Azonnal felkaptam rohantam vele az állatorvoshoz közben rám nézett olyan fájdalmas tekintettel,hogy segítsek rajta közben simogattam és beszéltem hozzá.Mire odaértünk jobban lett elmondtam mindent az orvosnak azt mondta epilepszia roham ,de ritka ilyen fiatal kutyáknál (februárban lesz 2 éves több generàciós keverék anyukája is az én kutyám ő tacskó csivava és pincsi keverék apuka talán németjuhász és beagle keverék lehet már ivartalanítva lettek mindketten nem várt szaporulat ként jött,de nem bánom mert imádnivaló egyedüli kölyök lett)azt is mondta ha mégegyszer látom menjünk vissza ad rá gyógyszert.
Valakinek van valamilyen tapasztalata epilepsziával?
Teljes életet tud majd élni?
Rövidebb lesz az élete?
Mennyi a valószínűsége egy újabb rohamnak?
Mitől alakult ki nála hirtelen?a boltot megszokta napi szinten járunk.
Az állatorvoe azt momdta bármilyen stressz helyzet most már kiválthatja neki.szerettem volna vinni magammal busszal most már ne vigyem őt?(kutya suliba akartam vinni)
Ha 1X előjött, bármikor előjöhet! Akár gyógyszer vagy műtét mellett is!
Stressz, robbanás, másik eb, csapódás, vihar,...
Ha gyakori lesz, és súlyos, akkor altatás!!!
Remegett, izomgörcsei voltak? Mert ezt nem írod, de ez jellemző leginkább az epilepsziára.
A betegsége fokától függ, mennyire élhet teljes életet. A mi kutyánknak kb fél éve volt utoljára rohama, 12 éves, köszöni jól van. 3-4 éves volt, mikor először jeletkezett a betegség. Figyelni kell, hogy ne maradjon más kutyával felügyelet nélkül, mert megrémülhet a másik eb a szokatlan viselkedéstől, amit a roham vált ki és megtámadhatja. Sajnos saját bőrünkön tapasztaltuk.
Időjárásváltozáskor gyakoribb a roham, én azt vettem észre
Nem nem tünt remegésnek meg rángatózásnak csak a hátsó lábait dobálta.Nézegettem epilepszia rohamos kutyákat videokón és nem hasonlított.Majd küldök linket inkább mire hasonlított.
Vigyem majd el inkább A kedvenc állatorvosi rendelőbe Vácra?ők jók és alaposan megvizsgálnák őt.Csak messze van 35 km és busszal vagy vonattal kéne utaznunk.Szüleim nem vinnének el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!