Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit vártok el egy kutyabarát...

Mit vártok el egy kutyabarát szálláshelytől?

Figyelt kérdés
Ha utaztatok már kutyával, milyen volt a szálláshelyetek? Mik voltak a pozitívumok és mit hiányoltatok? Esetleg mi lenne, amit tudnátok javasolni, hogy jobb legyen az ott tartózkodásotok a kutyával? Milyen volna az ideális szálláshely gazdinak, kutyának egyaránt?
2019. jan. 6. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

én már azzal meg vagyok elégedve, ha egyáltalán beengedik a kutyát :D

nekem nincs szükségem se vizestálra minden sarkon, se jutalomfalatokra, se kakizacsira.

Amúgy talán annyi, hogy ha van lépcső, akkor elég szélesek legyenek a fokok és ne csússzanak.

2019. jan. 6. 14:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Az egyetlen, hogy tényleg kutyabarát legyen. A személyzet ne nézzen ki, ha kutyával megyünk (előre megbeszélve, persze) .

Illetve jó, ha van valahol feltüntetve a szálláson egy közeli állatorvos elérhetősége.

Nem hátrány az sem, ha tudnak ajánlani séta/túraútvonalakat, illetve tudják a közeli nevezetességekről, hogy kutyabarátok-e vagy sem.

Az, hogy mondjuk legyen kutyamegörző nekem nem fontos, de ha a szobában akarom hagyni a kutyát pár órára, akkor ne kössenek bele. Nyilván arról, hogy a kutya nem rombol, gondoskodom.

Ezek a legfontosabbak számomra. Bár szállodába nem szoktunk menni, inkább magán kézben lévő faházakba megyünk nyaralni, az valahogy hangulatosabb.

2019. jan. 6. 20:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy nagytestű kutyát is lehessen vinni. Én már direkt megírom a foglalásnál, hogy német juhásszal érkezünk, mert a kutyabarát az sok helyen azt jelenti, hogy tacskó méretű.

Sok helyen voltunk már a kutyával, igazából mindegyikkel meg voltam elégedve.

1 hely volt, ahonnan nyáron hiányoltam a légkondit, de azt magunk miatt is.

2019. jan. 7. 15:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Elférjen a kutya is. Pl. olyan asztal legyen az étteremben ahol a vagy nincs a lábak között kereszt összekötő (áthidaló) vagy olyan magasan van, hogy beférjen alá a kutya. A társalgó úgy legyen kialakítva, hogy mellém, vagy velem szembe elférjen a kutya. Legyen egy olyan rész ahol kényelmesen tudja a dolgát intézni (lehetőleg homokkal felszórva). Legyen egy zárt "futattó" ahol el lehet engedni egy kicsit a kutyát (gyakorlatilag jogszerűen most csak zárt futtatóban lehet a kutyát elengedni, bár most nem találom a jogszabályi helyet).

A személyzet ne féljen a kutyától (jártunk úgy külföldön kutyabarát szálláshelyen egy törpe uszkárral, hogy a recepcíós félt a kutyától).

Legyen olyan speciális tisztító szer amivel hatékonyan lehet a "baleset" nyomait eltávolítani (pl. véletlenül odapisilt, kakilt a kutya), a miénk pl. megérzi ha nem szakszerűen van takarítva és felül jelöli ("egy bolond százat csinál") ha egy pillanatra nem figyelünk, bár próbáljuk erről tiltani de ez ösztön. Léteznek erre minősített szerek amelyek használhatóak szálláshelyen (sajnos a nevére nem emlékszem, egyik külföldi panzióban mondta egyszer a tulaj, hogy van erre a célra megfelelő szálláshelyi tanúsítvánnyal rendelkező szer) is amivel ez a probléma megoldható, legyen ilyen "kéznél" (és ne a 6 órás műszakban lévő takarítőnőnél, hanem úgy, hogy ha kell a gazdi érte tudjon menni, levenni a polcról és el tudja végezni a takarítást, ehhez gumikesztyű stb.).

Legyen legalább egy olyan helyiség ahol a kutya szükség fürdetése elvégezhető (pl. belefekszik kakiba, hányásba stb.) ne kelljen a szobai zuhanytálcában küzdeni vele. Több kutyakozmetikusnál láttam "emeletes" kutya "mosót" azaz egy alacsonyabb de megemelt szinten a nagyobb, és egy magasabban lévő a kisebb testű kutyák számára. Legyen nagyobb teljesítményű szárító is (hogy ezek használatáért krész-e plusz pénzt az üzletpolitikai megfontolás tárgya de legyen ilyen).

Legyen néhány szoba kennel (akár bérelhető).

Legyen megtanítva a személyzetnek, hogy a kutyát csak akkor simogatjuk, szeretgetjük ha a gazdi megengedi (nekünk van egy magas cukiságfaktorú törpe uszkárunk, és sok helyen a személyzet "letámadja" mondjuk ő ezt ki is használja mert ilyenkor előjön belőle a "dáma"...)

2019. jan. 8. 09:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Nagyon hasznos volt mindegyik. Még csak most gyűjtöm az ötleteket a kutyabarát szállás kialakításához. Most láttam pl. olyat, hogy kutyabarát, de csak kistestű kutya vihető. Ez mekkora butaság. Nem is értem az elgondolást.
2019. jan. 8. 19:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Elsősorban azt, hogy tényleg legyen kutyabarát, amikor megérkezünk, ne fintorogjon a recepciós például... Számomra alap, hogy velem legyen egy szobában, volt olyan, ahol kinti kennelben akarták elhelyezni, az minden, csak nem kutyabarát... Nem kell tál, jutifalat, semmi ilyesmi, ezt nyilván mindenki visz magával, aki kutyával utazik. Legyen a szoba egyszerű, letisztult, ne legyen benne sok mütyürke, az nem praktikus kutyás szállásnak. A kutyabarátság ne azt jelentse, hogy csak csivava méretig lehet bevinni (és nem, semmi bajom a csivavával, nekünk is van egy). Amikor a 10 kg-os kutyámra azt mondják, hogy nagy, azért az elég érdekes... Illetve amibe sokszor belekötnek az a fajtája. Van egy argentin dog - staffordshire terrier keverékünk, ha vele utazunk, mindig direkt megírom a fajtát is, ne ott derüljön ki, hogy nem szívesen látják, pedig amúgy jól szocializált, engedelmes kutya, csak elég markáns a kinézete. Pozitívum, ha a szálláshoz van étterem, oda is bemehetnek, idegen helyen nem szívesen hagyom egyedül őket.
2019. jan. 11. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!