Hó+ só égetheti a kutya lábát?
Reggel elakartunk menni kutyaoviba, de miután megfürdött a hóban és elindultunk a felsózott úton elkezdett sántikálni, felemelni a lábait és sírni (inkább ölbem hazavittem).
Dél körül levittem egy körre, arra mentünk ahol fura kavicsokkal szórnak, de ott is felemelte az egyik mancsát 5 perc után(megmelengettem, utána úgy tűnt már nem fáj neki nem is sírt)
Délután pedig játszott a nagy hóban, akkor nem is mentünk járdán. Nem mutatott semmi fájdalmat.
Úgy több mimt egy hete az ajtó becsípte a lábát amikor kinyitottam, de utána nem fájlalta tapogatásra és nem is sántított rá. Lehet mégis jobban megsérült a lába amit előhozott a hideg, vagy csak a jeges sós út miatt sírt és fájt neki? 3hónapos bichon kutyus.
Másnál is volt ilyen?
Próbáld csak ki. Tegyél sót a tenyeredbe és szoríts bele egy jégkockát.
Én az alkaromon próbáltam ki, lila, dagadt és gyulladt volt majdnem két hétig.
Nagyon égetett! És ezt élik át a kutyáink egy séta alkalmával :(
Igen én is erre gondoltam de barátom szerint hóval nem kéne működnie. Na nembaj most legalább biztosra tudom.
De kis kutya cipő/zokni nincs ilyem helyzetekre? Sose láttam ilyesmit kutyákon de akkor hogy bírják? Amikor csak hóban sétáltunk 10 percig akkor is nagyon jeges volt szegény tappancsa.
Ilyeneket lehet kapni, a kérdés hogy mennyire viseli el magán így, hogy nem erre lett szoktatva rögtön az első hetektől.
Én egyszer adtam a kutyámra cipőcskéket, de úgy ment benne szegény, mintha a holdon sétálna :D
Nem tetszett neki, nem érezte a lépéseket, úgyhogy soha többé nem adtam rá.
De meg lehet próbálni, hátha ő elviseli :)
Nem csak a só, de a környezetbarátnak hirdetett szóróanyagok is marják a kutya lábát. Én pár éve vettem kálcium-cloridot, előtte progresszt próbáltam, a kutyusom lába nem bírta azt sem az udvarban. Az utcát muszáj szórni, ha akarom, ha nem.
Azóta semmivel nem szórom az udvart, a sétákat úgy oldom meg havazásnál, hogy kutya kocsiba be, erdőnél ki és sétálunk jót, aztán haza. Kicsit macerás, de szerintem megéri.
Igen, marja.
De a cipőtalpat is marja és az autók gumiját is. Illetve gyorsítja a korróziót (rozsdásodást) . Szóval baromi káros.
Nálunk ráadásul vagy 5 centi vastagon van felsózva minden. 3 napja is felsóztak mindent, pedig nem esett hó még akkor.
Ne vidd sózott helyen,mert nagyon ki tudja marni a mancsát, annyira is akár, hogy kötözni kell utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!