Milyen kistestű kutyát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Nem tudom milyen fajta kistestű kutyát válasszak. Napi 3, max. 4 órát lenne egyedül, gyerekbarát, sétáltatni vagy reggel-délután tudnám levinni kisebb sétákra, vagy délután egy nagyra. Örülnék, ha nem hullana egyfolytában a szőre, de fésülném kb hetente. Első kutyám lenne, szóval könnyen nevelhető legyen. Szerintetek van az elképzeléseimhez illő kutya? Előre is köszi a válaszokat.2019. jan. 5. 10:58
1/9 anonim válasza:
Boston terrier, tacskó, esetleg pincsi kutya, vagy nézz be a menhelyekre, biztos jó lenne legalább egy, és még segítenél is neki!
3/9 anonim válasza:
Kertes ház vagy panel?
Mennyit szántok rá?
4/9 anonim válasza:
Törpe pincser. Ha rendesen lemozgatod, otthon szépen fekszik a helyén. A szőre minimálisan hullik, persze nem mindegy, mit kap enni, de fésülni nem kell, egy fürdetés után kb. 10 perc múlva már száraz. Értelmes, könnyen tanítható, nagyon emberközpontú, figyelmes.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Egyébként a #3-as válaszolónak: egy 5 lakásos társasházban lakunk, ahol van egy kb.8 m2-es, közös terasz. És nem szeretnék olyan nagyon sokat költeni rá, de ha egy fajta megtetszik, akkor hajlandó vagyok, hisz tudom, hogy a fajtiszták nem valami olcsók. Ha nem, akkor menhelyről fogadunk örökbe, az nem is olyan költséges. Viszont ott ugye leginkább keverék kutyusok vannak.
2019. jan. 5. 13:12
6/9 anonim válasza:
Ha benti kutyus lenne (kert nélkül) akkor a napi 4 séta kell neki. :)
3 e.ü. és egy hosszabb (1,5-2) órás.
Amíg kölyök addig többször kell, hogy szokja a szobatisztaságot :)
7/9 anonim válasza:
Ha nem szükséges, hogy fajtatiszta legyen, akkor érdemes olyan állatvédő egyesületet keresned, akik ideiglenes gazdikhoz helyezik ki a mentett kutyákat. Így a kutyusok már jórészt szobatiszták, szocializáltak és az ideiglenes gazdi a kutya jelleméről is tud mesélni.
Ha nem ragaszkodsz a nagyon kicsi kölyökhöz, akkor én ezt tudnám javasolni.
8/9 anonim válasza:
Cavalier. Ennyi alapján én őket ajánlanám. Ritka fajta magyarországon, de mindenki odáig van értük, akik láttak már egyet is.
9/9 anonim válasza:
Én a Cavalier King Charles spánielt ajánlom, igaz, nem annyira kicsi, de ez szerintem inkább előny. Nagyon nyugodt, barátságos, igazi bohóc. Az enyém olyan, hogy ha leülök a földre, egyből az ölemben van, bújik hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!