Egy kaukázusi juhászkutyusnak milyen feladatokat lehet adni?
Nekem kuvaszom van, és nem az a trükktanulós fajta...
Pedig amúgy nagyon jól nevelt, szocializált kutya, kinti-benti, rendszeresen járunk vele sétálni, erdőbe és be a városba is.
Amiket megtanítottam neki az alap vezényszavakon kívül, azok a "hasznos" dolgok: ne lépjen az ágyásokba, hanem a kis utakon közlekedjen helyette. Ha azt mondom neki, hogy "csípd meg!", akkor elkezd ugatni - ennek az az oka, hogy SOHA nem tanítanám emberre támadni, de tanyán lakom, s időnként járnak erre mindenféle "elemek", házalók, tollatveszek, vanehulladékvas típusú emberkék. Ha nem távoznak első szóra, akkor mondom a kutyának, hogy "csípd meg". A kutya elkezd vadul ugatni, a kéretlen látogató meg nem tudja, hogy nem támad. csak azt, hogy egy batár nagy kutya... és eddig ez MINDEN esetben bevált.
Illetve megtanítottam neki a családtagok nevét. "Hol az Enci?" - akkor odamegy hozzá. Ez neki is tetszik, főleg, hogy mindig szereti az olyan helyzeteket, mikor az egész család együtt van, és vele is foglalkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!