Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy a környéket ahol lakunk újjáépítették, és a régi nagyobb kutyafuttatót lecserélték egy undorító homokos (3 éve van ez az új, és eddig még sose tisztították ki) kicsi részre. Egy csomó kutyus kapott már fertőzést onnan. Viszont rengeteg a szép füves terület, ezért itt szokta mindenki elengedni a kutyákat (egyetlen egy bizonyos területen, a "" "futtató""" melletti részen).

A legtöbb gyerekes család ellenzi ezt, mert hogy az nem futtató, pedid ezen a környéken 6 teljesen jól felszerelt játszótér van, és nem messze még egy csomó. Majdnem minden panel előtt van játszó, erre a kutyásoknak oda ba.sznak egy olyan "futtatót" ami használhatatlan, és még ugye póráz nélkül nem is szabad sétáltatni a kutyát mert akkor egyből rád szólnak, akár büntetést is kaphatsz. A környéken, sőt a következő kerületben nincsen normális kijelölt hely a kutyáknak, maximum a népligetben van az a szép nagy, de az tőlem 1 óra utazás. Arra gondoltunk hogy írunk ilyen petíciót, hogy bővítsék ki a teret, és cseréljék a homokot, de nem sok esélyt látok arra hogy meg is csinálják. Szerintetek érnénk valamit ezzel?

2019. jan. 4. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Dobjátok össze egy teherautónyi zúzott kőre és...
2019. jan. 4. 22:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen érdemes megpróbálni! Nem veszíthettek semmit, és hátha történik valami pozitív változás.
2019. jan. 4. 23:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
írjatok petíciót
2019. jan. 4. 23:05
 4/12 anonim ***** válasza:
18%
Saját futtató!Nem drága dolog egyet összedobni főleg nem többen!Összedobjátok a pénzt rá egy megfelelő területre pedig megépítitek!Kerítés meg minden játékok persze zárható kapuvan hogy csak az használja aki be is fizetett erre!Én megtenném a kutyámért!
2019. jan. 4. 23:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Kipróbáljuk akkor szerintem ezt a petíció dolgot, hátha. De ugye elbírálják, megtárgyalják, ülnek rajta, meg építik, ezzel telnek az évek, addig mi legyen? Sajátot hogy epithetnénk közterületre? :D
2019. jan. 4. 23:15
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

A több év az sok idő, maximum az átépítéssel együtt reális. Amúgy lehet ideiglenes célra magánterületként használni a közterület egy részét: [link]

Mindkettőnek van értelme, előbb jobban megéri az olcsóbb verziót megpróbálni, ha nem jön össze az úgyis hamar megvan.

Merre vagytok? Hátha tudunk segíteni területek találásában. Mennyi lenne az az idő, amit még utaznál a kutyussal? BKV szóba jöhet?

2019. jan. 4. 23:21
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Vagy eszembe jutott még az, hogy összedobtok rá pénzt, hogy saját magatok átépítsétek, egyik nap megcsináljátok, ha nincs kamerarendszer, és ha bárki megkérdi, hát ti nem tudjátok ez mi, így volt egyik reggelre, de mennyire örültök neki :D
2019. jan. 4. 23:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az Eb Ovo közhasznú egyesületet keressétek meg és érdeklődjetek, hogy milyen lehetőségek vannak.

Nálunk is vannak ilyen gondok. Régen volt egy jó hosszú szakasz, ahol el lehetett engedni a kutyákat. Minden nap oda jártunk. Bekerítve nem volt, de volt kutyás tábla. Mindenki tudta, hogy oda járnak a kutyások sétáltatni. Aztán egyik napról a másikra azt mondták, hogy kutyát a területre bevinni tilos. Folyton megy a vita, mert nem ajánlottak alternatívát. Mi továbbra is oda járunk. A városban már mindenhol ki van téve a kutyát bevinni tilos tábla. Így kényszerülünk arra, hogy "szabálytalanul" sétáltassuk a kutyákat.

Volt róla szó, hogy kijelölnek kutyafuttatót, de olyan lehetetlen helyeken, hogy oda biztosan nem hordanám a kutyámat. Pl. nincs közvilágítás, a városon kívül esik, erdős részen van, szóval oda mondjuk a nőknek egyedül nem tanácsos menni. Nálunk már gyakorlatilag ott tart a dolog, hogy páriaként kezelik a kutyásokat. Valaki azt javasolta, hogy a kutyafuttatásra kijelölt terület mindenkinek a saját kertje legyen :D

Teljesen igazad van a helyedben nem járnánk abba a retkes, undorító homokos futtatóba sem. Egy füvesített sima bekerítetlen terület is sokkal jobb, mint egy homokos kalitka.

Aki azt javasolta itt, hogy a kutyások fogjanak össze és építsenek kutyafuttatót, azok hogy gondolták? Dobjanak össze a kerületükben egy területre valót? Nem tudom, hogy melyik kerület, de gondolom, hogy az a 1-200 millió Ft nem lehet gond a kutyásoknak. Vicc. Nem a berendezés, vagy a kerítés a lényeg, hanem a terület. A legtöbb helyen a kutyások nem kutyás élményparkért "harcolnak", hanem azért, hogy legyen olyan terület, ahonnan nem küldenek el minket.

Én tiszteletben tartom a játszóterek környékét. Eszembe sem jutna arrafelé sétáltatni a kutyámat. Még pórázon sem. Ezért várom el, hogy a saját településemen, ahol élek, adót fizetek, társadalmi munkát végzek, ne kezeljenek úgy, mint valami leprást és ne küldjenek ki a város szélére a szabadidőmet eltölteni. Kutyásként a mindennapjaimhoz tartozik az időtöltés a kutyáimmal, ahogy sokunknak.

Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot szerintem az Eb ovo-sokkal. Ők nagyon sok önkormányzattal egyeztettek már a kutyások érdekében. Sok sikert!

2019. jan. 5. 11:55
 9/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Újpesten vagyunk. :) Egyébként most mondták reggel (eddig azt hittem hogy az csak egy terület a semmire) hogy a házak mögött van egy nagyobb domb, amit a gyerekek télen szánkózásra használnak. Na az a másik kijelölt kutyafuti, nem szoktam arrajárni, elszaladtam oda megnézni, és úristen... Pontosan a fő út mellett van, se kerítés, se vilagítás, tök veszélyes. De egyébként ha csak lekerítenék akár egy drótkerítéssel, már már királyi futi lenne, füves, dimbes dobmos, nagy, jó lenne szaladgálni. Szerintem ha inkább ezt petícióznánk meg, hogy legyen inkább kerítés mint teljes újjáépítés, erre jobban hajlanának. :) A másik futi meg szörnyű, este úgy kepzeljétek el, hogy a nagy kutyások sajnos oda kényszerülnek mert ha nagy kutyát engednek el azonnal hívják a köztereseket és a rendőröket (ESTE MIKOR NINCS GYEREK...) és ott van a futiban úgy 8 kutya bent, 8 gazdával és mint a pingvinek úgy tömörülnek. 😱

Az én kutyám is, mikor egyszer ráugatott pórázon egy ordító, toporzékoló gyerekre, azonnal felakartak jelenteni... Mindent figyelnek, a kutya nem ugathat már este 5 után a futiban se mert egyből meg már a hiszti. Egyszer megdobálták tojással a barátnőmet mert a kutyusa megijedt valamitől és egybefüggöen ugatott úgy 5 percig, 17-óra körül. Éjjel mikor már nagyon nagyon sötét van oda se visznek kutyát mert világítás nincs.

Továbbra is a futi melletti füves részt fogjuk használni, és ugyanúgy inkább sokat sétálunk minthogy bevigyem oda szegénykémet.

Amúgy nem tudom hogy hanyas válaszoló voltál, kedves válaszoló aki írt arról hogy náluk milyen állapotok vannak.

Sajnálom, átérzem a problémát, mi nálunk is van egy erdő, a farkaserdő, oda nagyon szeretem elvinni, csak hát egyedül én se merem, és állítólag erdőben se szabad kutyát elengedni :(

2019. jan. 5. 12:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Senki nem beszélt berendezésről :D kérnek ra engedélyt az önkormányzattól, szereznek földet, csinálnak dombokat, befuvesitik, esetleg egy homokos részt ahol lehet ásni, korbekeritik aztán ennyi. De biztos vannak pályázatok ezekre is. :) Újpest az messze van, akartam ajanlani a vásárligeti futtatot, nagyon jól kialakították, de az sajnos távol van tőletek :D
2019. jan. 5. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!