Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ajtónál a kutya menjen a...

Ajtónál a kutya menjen a gazdi után, de mit tesztek visszacsapódó ajtók, lengőajtók esetén, főleg, ha nehezek is?

Figyelt kérdés
2019. jan. 4. 20:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

A #7-es válaszoló röviden és tömöre megfogalmazta a lényeget:

"Különben ha tisztázva van a falkavezér szerepe, akkor nem kell minden lépés után megerősíteni. Az csak a nagyon domináns, nagyon problémás egyedeknél van, akik folyton átvennék a vezér szerepét."

Nálunk régen nem probléma már ez az ajtó/kapu dolog. Kölyökkorban tisztáztuk a rangsort. Azóta fel sem merül, hogy bármelyik kutya megkérdőjelezné, hogy hol a helye. Ha sétálni indulunk és valamelyik izgatottságában előre szaladna, csak rászólok és észbe kap, de semmi szörnyű nem történik, ha véletlenül valamelyik előre menne.

Ne görcsölj ennyire!

2019. jan. 4. 21:08
 12/18 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy elavult, felesleges dolog. Nem az ilyenektől lesz jól nevelt, mindig kontrollálható a kutya!

Ha szólok, akkor nem léphetnek át a kapun a feloldásig. Egyébként meg mehetnek előre is.

2019. jan. 4. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Engem ez alapvetően sem érdekel.
2019. jan. 4. 21:46
 14/18 anonim ***** válasza:
52%

Szólok neki hogy mehet, mivel engedélyt adok nem pedig önállóan dönt megtartom a vezéri szerepem is. Amúgy én inkább a kapunál vagyok erre harapos mert az fontosabb számomra mint hogy a bejárati ajónál beelőz. Ha a lakásba rohanbe előttem semmi nem történik de ha az utcára futna ki csak úgy elcsapná egy kocsi.

Amúgy ha a rangsor megváltoztatásra törekszik egy kutya nem azzal fogja kezdeni hogy előted lépbe az ajtón.

2019. jan. 4. 22:27
 15/18 anonim ***** válasza:
23%
Ezaz, értsetek egyet velem, aztán pontozzatok le a sárga földig! Részemről ez alatt a kérdés alatt véget ért a válaszolás. :\
2019. jan. 4. 23:03
 16/18 anonim ***** válasza:
79%

Ez az ajtós téma túlparázott dolog, és hülyeség.

Nem attól leszel te a "főnök", hogyha előtte mész ki az ajtón, illetve ha ő megy ki előbb, az sem jelenti azt, hogy ő a vezér.

Az Elte etológusai is beszéltek erről egy műsorban, hogy milyen indokolatlan tévhit az, hogy a vezető mehet csak ki elöl.

Tehát ha van egy engedelmes kutyád aki téged tisztel vezetőként, akkor nem fogja "átvenni magának" az irányítást csak azért, mert előbb mehetett ki az ajtón mint te. Úgyhogy megnyugtatlak, teljesen fölösleges ezen parázni, menjetek ahogy nektek kényelmes.

Mi mindig úgy szoktuk csinálni, hogy ha tolni kell egy ajtót, akkor én megyek előre és megtartom neki a túloldalon, ha pedig húzni, akkor kinyitom előre és úgy tartom neki az ajtót, előreküldöm őt, majd megyek én is utána. (Így kényelmesebb, mint nyújtózkodni meg áthajolni az ajtóért, mikor alig érem el.)

Amúgy a kutyám alapból nem is szeret elöl menni, séta közben sem, és ajtón át sem. Ha kinyitom a húzós ajtót neki, akkor sem megy át addig amíg nem küldöm.

2019. jan. 5. 01:07
 17/18 A kérdező kommentje:
Felnőttként került hozzám mentett kutya, valószínűleg sose nevelték, nem volt velem kölyökkorában, tehát az nálam nem játszik. Még nem hallgat rám mindenben, de figyel, formálható, de akkor nem baj, ha ilyen esetben előre engedem, ha olyan a szituáció, csak azt kell megtanítani, hogy az én engedélyemmel menjen, ne önként lábatlankodjon. Köszönöm a normális stílusú válaszokat.
2019. jan. 5. 09:09
 18/18 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, az én kutyám megfelel azon elvárásokon, amiket elé támasztok.

Kulturáltan viselkedik, kedves, figyelmes, éber, nem zajong fölöslegesen, Az alap trükkökön kívül sok mindent tud, nem bunkózik. Szófogadó, okos, intelligens kutya, aki jól nevelt és hallgat rám. 8 hónaposan került hozzám, mert a "kedves" szomszéd rájött hogy a jack russel nem egy könnyen kezelhető fajta, főleg ha kerti-törpe-helyettesítőnek használják. Most 5 éves. Gyorsan tanult, 1 év alatt igazi "úriember" lett.

Sosem érdekelt, hogy ki kezdeményezi a játékot, vagy ki lép be elsőnek az ajtón. Sosem figyeltem

2019. jan. 5. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!