Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi alapján választottad azt a...

Mi alapján választottad azt a fajta kutyát, amit tartasz?

Figyelt kérdés

Nekem 3 mudim van. Állatokat tartunk egy kisvárosi portán. A 3 magyar terelő fajta közül akartam az egyiket. A mudira esett a választásunk. Nagyon ügyesen terelnek, jó választás volt.

Ti mi alapján választottatok és milyen fajtát?

2019. jan. 3. 21:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz mindenkinek.

Sok olyan gazdival találkozom mostanában (a napokban itt is volt itt több ilyen kérdés), hogy valaki a külső tulajdonságok alapján választ egy bizonyos fajtát.

Jó olyan gazdik beszámolóját olvasni, akik "belső tulajdonságok" alapján választottak.

Vagy megérzés alapján keveréket :)

2019. jan. 4. 08:01
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a lakásméret miatt fontos volt, hogy kis vagy max. közepes testű legyen, de semmiképpen sem mini, mert sportolni és kirándulni is terveztem a kutyával, nagyobb távokat is akár, én meg nem akarom ölben cipelni a kutyát ilyen alkalmakkor. Fontos volt, hogy első kutyának alkalmas legyen, tehát a tapasztaltabb gazdiknak valók szóba sem jöttek, még ha amúgy tetszenek is. Számított, hogy lakásban jól érezze magát, mert udvar nincs.

Nos, végül így került hozzám egy mentett keverék kutya fajtamentőktől, 8kg, nagyjából másfél éves, szobatiszta, ivartalanított, border collie és valamilyen kistestű keverék, otthon egy lustaság, de ha kell, akkor meg aktív, erős, ügyes, és jól tanítható. Kiváló választás volt.

2019. jan. 4. 10:49
 13/13 anonim ***** válasza:
95%

Az volt az elképzelés, hogy:

- idősebb (minimum 8 éves)

- kis-közepes testű

- alacsonyabb mozgásigényű

- nem túl intenzív

- emberrel szívesen együttműködő

- jellemre inkább visszafogott (ha problémát kell választani félénk)

Ami nagyon nem: erős vadászösztön, kotorékebek, főleg nem tacskó (fázok a hosszú hátuktól), nyomott orr (szerencsére nem sűrűn van menhelyen), arcos harcosok, nyomulós kutyák.

Ennek örömére elmentem megismerkedni a gyepire azzal a kutyával, akinek az adatlapjára időről időre visszatértem. A "kell" listáról az utolsó betűig minden stimmelt... és így lett nekem tacskó-schnazuer keverékem :D

Ha lesz következő, akkor uszkár lesz. Piszkálja a fantáziámat a kölyöknevelés, menet közben nagyon megszerettem a fajtát és tudok olyan tenyésztőt, akiben 100%-ig megbízok, hogy tud olyan kölyköt választani nekem, akivel összeillünk.

2019. jan. 4. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!