Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel tisztítjátok és milyen...

Mivel tisztítjátok és milyen időközönként a kutya fülét?

Figyelt kérdés
2019. jan. 3. 13:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Otoact és hetente kétszer muszáj. Logó fülű és koszosodásra hajlamos a füle sajnos.
2019. jan. 3. 13:34
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Soha semmivel, mert nagyon szépen öntisztul mindkét kutyám füle. 3-4 naponta szoktam belelesni mindig, de még sosem volt gond.
2019. jan. 3. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Nekünk is nagyon szépen öntisztul a füle, egyáltalán nem zsírosodik, se semmi.

Kozmetikus nézi meg 3 havonta és igazítja meg ott a szőrt.

Mindenesetre van MP fültisztító folyadékunk, egy kölyökkori fülgyulladásnál adta a doki, ezzel elvileg hetente ki lehetne tisztítani a fülét.

2019. jan. 3. 13:45
 4/13 Metionin ***** válasza:
71%
Semmivel. Bele szoktam nézni de mindig szép tiszta.
2019. jan. 3. 14:06
 5/13 anonim ***** válasza:
31%
Aki semmivel nem tisztítja az minek ír? Ez nem segítség a kérdezőnek...
2019. jan. 3. 14:07
 6/13 anonim ***** válasza:
87%

Mert nem írta a kérdező, hogy lenne bármi panasza a kutyának és mivel sokan nagyon laikusak ezen az oldalon, simán lehet, hogy azért kérdez, mert azt hiszi, hogy alap, hogy a kutyának tisztítani kell a fülét x időközönként. Ezért leírjuk, hogy amelyik kutyának magától öntisztul rendesen, annak nem kell.

Sajnálom ha bánja a szemedet ez a sok válasz. Menj ki picit a friss levegőre, hátha jobb lesz.

2019. jan. 3. 14:11
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

Az egyik kutyának semmit nem kell vele csinálni 7 éves lesz, sosem kellett a fülét tisztítani, panaszmentes.

A másik kutyámnak csak nyáron kell pucolni, mert erősen zsírosodik. Minden nyáron végig pucolni kell. Állatorvos ad cseppeket, és azzal 2 naponta kell pucolni. Vagy naponta vattára csöppintve óvatosan, vagy 2 naponta, de akkor belecsöppenteni, hogy oldja fel, és utána kitakarítani. Nagyon türelmes, és tudja, hogy nem fáj pár másodperc az egész már jön mikor meglátja az üveget. Tudja, hogyha ügyes utána jutalomfalatot kap. Télen tavasszal és ősszel nem kell matatni benne, mert teljesen tiszta. Ő 3 éves.

2019. jan. 3. 14:45
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Valóban laikus vagyok, első kutya és Dalmata.Szerencsére nincs begyulladva a füle,ne is legyen. Viszont azt olvastam, hogy a lógó fülű kutyáknak kell a tisztítás, ezért voltam kíváncsi mivel és milyen időközönként kell tisztítani.

Persze ha kell egyáltalán.

2019. jan. 3. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fülrázással jelzi, nyáron többször, akár hetente, ilyenkor 3-4 hetente. Van nekünk fültisztító folyadékunk, nem cseppek, sok folyadék, amit ilyenkor bele kell spriccelni a fülébe, masszírozni kicsit, 3 percig nyugton maradni a kutyának, aztán arréb ugrani, mert magától kirázza a feloldott cuccot a folyadékkal együtt, csak úgy fröcsög, aztán ameddig elérem letörölgetem neki, ami még rajta maradt, vagy szétrázta a fülén kívülre is.
2019. jan. 3. 15:04
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

Nekem az egyik kutyám lógó fülü, de sosem kellett pucolni még. Nézegesd rendszeresen és ha úgy látod zsírosodik vagy esetleg a kutya rázza a fülét akkor tisztítsátok.

Alapból ne ess neki ha nem indokolt, mert kinyírod a kutya természetes öntisztulását.

2019. jan. 3. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!