Nőstény kutyám ivartalanítása után belső varrat nem szívódik fel?
Nekem bőrdaganat eltávolításból van az összevarrt seb elején és végén kicsi dudor, de az a bőrnek az összeforrása, mivel varrva volt, nem egyenletesen gyógyult be. (én hülye azt hittem, újabb daganatok, mikor felvilágosítottak a rendelőbe, hogy az csak - egészséges- bőr)
Mindenesetre vidd vissza, mutasd meg, mert addig nem fogsz megnyugodni, inkább menj el feleslegesen, mintsem tényleg komolyabb baj legyen.
Az "állatorvos" aki végezte a műtét, nem mentem el hozzá, de telefonon felhívtam és megérdeklődtem, elmondtam neki a dolgot. Azt mondta, hogy az teljesen kizárt hogy ők belső varratoknál nem felszívódót használtak volna. Aztán ugye elmondtam, hogy mi van az én kutyám bőre alatt, és azt mondta, hogy azok nem a varratok, hanem a sebe és a szövetek neki olyan "göcsörtösen" gyógyultak be. Utána kiváncsiságból elvittem egy másik állatorvoshoz, kitapogatta neki, és ő azt mondta, hogy 100% hogy az varrat. Azt is mondta, hogy 25-30 éve volt szokás az, hogy belső és külső varratoknál is nem felszívódó varratot használnak. De az attól még nem orvosi műhiba. Elvileg. Szóval féligmeddig választ kaptam rá.
Ami még érdekelne, számodra, vagy bárki számára, akár a kutyám számára is, ha közvetlenül a bőre alatt ott vannak a varratok, az zavarhatja vajon, vagy nyom/szúr neki? Nyalni/harapni ilyesmi nem szokta, 7 éve se láttam soha nagyon. De attól még fura. Olyan lehet neki, mint embereknél egy bőr alatti "piercing", ami nyomásra mondjuk szúrhat neki picit, hogy alulról birizgálja neki a bőrt? :D Mert én akkor én azért még megmondanám a magamét ennek az "állatorvosnak" egyszer, aki öreg szokásaihoz híven a többi rendes állatorvostól eltérően felszívódó helyett mással varrja össze a kutyámat. Bár igazából ha nem zavarja a kutyát, meg a hosszan eltelt idő miatt, igazából már tökmindegy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!