Aki az udvaron tartja a kutyàjàt, és nem viszi sétálni az mind àllatkinzó?
Ha nem is állatkínzók, de felelőtlenek szerintem.
Kertvárosban élek. Itt is szinte minden második/harmadik háznál van kutya. Nagy, 2000 m2-esek a portàk, de mivel a “házörző” kutyàkkal nem foglalkoznak, így szörnyen fusztráltak.
A szomszéd kutyát napi szinten tanítjàk, futnak vele, stb annak ellenére, hogy csak a garázsig jut be a házba. Ő nem ugrik neki a kerítésnek, nem tombol ha a környèkről valaki elsétàl a kerítés elött, csak jelez. Akkor sem bolodul meg, mikor a kölyökkutyával sétàlunk arra. A láncon/kenelben tartott fusztràltak meg teljesen bediliznek és pattognak acsarogva. Mindenkire. Az utcànkban a szomszéd kivètelével még egy vadász foglalkozik kifejezetten a kutyáival. Ők is jeleznek, hogy arra járunk, de nem szedik szét a kerítést.
Én annak ellenére is sétáltatok, hogy a benti kölykömnek (4hónapos) még elég lenne a kerti futkosás is. Sokkal nyugodtabb, többet és jobbat alszik, mint amikor csak itthon játszunk. Jobb az étvágya is, a testfelèpítése is izmosabb, egészségesebb. És a különböző ingerek miatt, amik sèták alatt érik megtanult maximálisan figyelni rám.
Ezek olyan pozitív dolgok, amik miatt a nagy felhajtás is megéri nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!