Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki az udvaron tartja a...

Aki az udvaron tartja a kutyàjàt, és nem viszi sétálni az mind àllatkinzó?

Figyelt kérdés
Sokat olvasok itt ilyenekről, meg hogy a kutya napi 2-3 óra törődést igényel.. egy kis vàrosban lakom, nem falu. De itt az emberek 90%-a az udvaron tartja a kutyàt, séta nélkül. De mondom azt is, hogy szinte lehetetlen kutyàt sétàltatni, mert ugye a többi kutya a kerítésen belül megőrül ha idegen kutyàt làt. Nos igy folyamatos csaholásba szerintem nem sok mindenkinek van kedve sétàlgatni.
2018. dec. 30. 16:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Állatkízásnak azért nem minősül de én se akarnék egész életembe a házba lenni csak. Falun lakok, nincs minden nap séta a munkám miatt de két naponta rosszabb esetbe három naponta van egy hosszú séta. Az örjöngő kutyák valóban idegesítőek de szerencsére az enyém telibe lesza...ja. meg falu helyen is azért vannak olyan helyek ahol nem visit az összes eb.
2018. dec. 30. 18:56
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem is állatkínzók, de felelőtlenek szerintem.

Kertvárosban élek. Itt is szinte minden második/harmadik háznál van kutya. Nagy, 2000 m2-esek a portàk, de mivel a “házörző” kutyàkkal nem foglalkoznak, így szörnyen fusztráltak.

A szomszéd kutyát napi szinten tanítjàk, futnak vele, stb annak ellenére, hogy csak a garázsig jut be a házba. Ő nem ugrik neki a kerítésnek, nem tombol ha a környèkről valaki elsétàl a kerítés elött, csak jelez. Akkor sem bolodul meg, mikor a kölyökkutyával sétàlunk arra. A láncon/kenelben tartott fusztràltak meg teljesen bediliznek és pattognak acsarogva. Mindenkire. Az utcànkban a szomszéd kivètelével még egy vadász foglalkozik kifejezetten a kutyáival. Ők is jeleznek, hogy arra járunk, de nem szedik szét a kerítést.

Én annak ellenére is sétáltatok, hogy a benti kölykömnek (4hónapos) még elég lenne a kerti futkosás is. Sokkal nyugodtabb, többet és jobbat alszik, mint amikor csak itthon játszunk. Jobb az étvágya is, a testfelèpítése is izmosabb, egészségesebb. És a különböző ingerek miatt, amik sèták alatt érik megtanult maximálisan figyelni rám.

Ezek olyan pozitív dolgok, amik miatt a nagy felhajtás is megéri nekem.

2018. dec. 30. 19:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem állatkínzó, de nem is gazda az ilyen. Az ilyeneknél a kutya csupán bioriasztó és kerti dísz. Felelőtlen emberek.
2018. dec. 30. 21:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen. Mert az ingerszegény környezettől bekattan a kutya. Tudod, mikor elmész a kerítés mellet, a kutya meg rádförmeg, ugat, morog, akár pörög is közben. Ezek nem normális viselkedések. De a hülye gazda meg erre mondja, hogy milyen jó házőrző. Valójában csak bekattant kutya. És ugyanezek az emberek tartják a nyulakat apró ketrecekben, a baromfiakat, a macskàkat pedig engedik telken kívülre is, hadd menjenek, a macskára különösen agresszívak, hogy de nekik kell a szabadság... De a kutyának meg szerintük bőven elég az udvar. Nem normálisak, az biztos.
2018. dec. 31. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!