A puli kutyák tényleg megbolondulnak idősebb korukra?
Az a kutya "bolondul" meg, ami ki van csapva a kert végébe a láncra, és embert csak akkor lát, ha odalökik neki a maradékot.
Amelyikkel normálisan foglalkoznak, nevelik, szeretik, családtagként kezelik, nem fog megbolondulni.
A szüleid honnan veszik ezt a rendkívül hasznos információt?
Nem igaz!
A puli egy nagyon aktív, munkaigényes kutya. Ahogy a pumi és a mudi is. Ha nincsenek lefárasztva, elég sok bosszúságot tudnak okozni. Nem tudom, hogy ezt nevezik-e őrületnek. Azt el tudom képzelni, hogy egy kerti díszként tartott puli ugat össze-vissza, ássa a kertet, morog a postásra stb. De a viselkedési problémák elkerülhetők azzal, hogy foglalkoznak a kutyával.
Ami miatt esetleg kissé macerás a puli, hogy a szőrével sokat kell foglalkozni. Vagyis csak úgy lesz szép, ha sokat ápolod, ill. hordod kozmetikushoz. Nekem csak ebből a meggondolásból lett végül mudim a puli helyett, de amúgy a pulik is a szívem csücskei.
Nem utolsó sorban nagy előnye, hogy a tenyésztőtől törzskönyvvel vásárolt puli kölyök ára 100 ezer Ft alatt van, vagyis szinte a legolcsóbban beszerezhető fajtatiszta kutya.
Kevés fajtájára jellemző betegsége van. Egészségesek általában.
Persze és csont nő az agyába azért lesz más a viselkedése. Az ilyen kutyát csak ezüst gólyóval lehet megölni de feketét ne vegyél mer visszajár kísérteni.
Akkor ,,bolondul,, meg a kutya ha nem jó a nevelés vagy egészségügyi gond van. Pl idős kutyának szólsz és nem reagál az lehet azért mer romlott a hallása, van hogy a látásuk sem a régi. De könyörgöm öreganyám is szemüvegbe csapatja meg kiabálni kell neki mer süket még se minősül bolondnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!