Milyen fajták vannak amik úgy néznek ki, mint a puli, de kevésbé munkaigényesek?
Nagymamám nagyon szeretne egy pulikutyát, de mivel már 76 éves, nem olyan fitt, a lemozgatását nem tudja megoldani. Én 2 naponta le tudnám alaposan mozgatni 3 órán keresztül, mivel aktív kutyáim vannak, szóval jöhetne velünk. Ezen kívül lenne neki napi 1 egyórás séta.
Jövő október-december felé szeretnék venni neki egyet. Ő tud róla hogy intézek neki egy kutyát, egyenlőre úgy tudja pulit.
uszkárban is van ilyen szőrzetű
Nekem dédpapám mellett egy norfolk terrier volt. Talán akkor egyetlen az országban. Bár tény, idős ember mellé nem igazán ajánlanék olyan terriert, amiben ilyen erősen meg van még a terrier jellem.
Ha megtudja oldani a benti tartást:
Coton de Tuléar
Cavalier King Charles spániel
Bichon frisé
Kis oroszlánkutya
Lhasa apso kutya
Máltai selyemkutya
Papillon
Pekingi Palotakutya
Tibeti spániel
shih tzu
Tibeti terrier
Toy, törpe, középuszkár
Corgie
Spanyol vízikutya
Francia vízikutya
Osztrák pincser
Amerikai cocker spánel
Angol cocker spániel
És mi lesz 1-2, illetve 10 év múlva?
Egy kutya 15-16 évet is él...
Szerintem pulit vegyél neki. Ha pulit ígértél és pulit vár, ne okozz csalódást.
Ha kint van, napi 1 óra séta elég úgy neki, hogy 2 naponta meg kap egy jó lemozgatást :)
Csak abba gondolj bele, hogy nagymamád 15 év múlva is tudja majd gondozni? Ha nem tudná, tudod tovább gondozni a kutyát?
Csak a puli olyan, mint egy puli. Egyébként is alapból nem külső alapján válasszunk már kutyát.
Nézzetek széjjel menhelyen, vagy fajtamentésnél. Kölyök kutyát én nem javasolnék idős embernek. Még ha a nagymama fitt is, egy puli nagyon pörög. 15 évig simán élhet a puli. Egy normális tenyésztő egyébként nem ad kutyát ilyen idős embernek. Nem bántásból mondom. Nekem is magyar juhászom van, a múltkor mesélte a tenyésztő, hogy fel volt háborodva, mert egy tenyésztő ismerőse egy egyedülálló idős embernek eladott egy kölyökkutyát. Az új gazdi aztán sokszor hívogatta és végül nem tudom mi lett a kutyával, de már ott tartott, hogy visszaadja, mert nem bírt vele. Nem volt a kutyával baj, csak nem egyezett a tempójuk. Azt gondold végig, hogy tudod-e vállalni, hogy még vagy 15 évig foglalkozol pluszban a mama kutyájával is, vagy magadhoz veszed-e a kutyát, ha már nem bír vele.
Ha kertben szeretné tartani, akkor az olyan kutyák, mint pl. havanese, eleve kizártak. Rasztás változata pedig nincs, csak elhanyagolt bundájú.
Javaslatom: idősebb, már kevéssé nagy mozgásigénnyel rendelkező puli vagy puli jellegű kutya menhelyről, fajtamentéstől.
Kölyköt semmiképpen!
A puli szerintem nem nagy mozgásigényű fajta, de legalábbis egy uszkárnál biztos nem aktívabb.
A kétnaponta 3 óra + napi 1 óra bőven elég lenne neki.
A legtöbb menhelyen amúgy van puli, én inkább onnan hoznék egy felnőtt kutyát és nem kölyköt adnék a nagyinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!