Volt/van vkinek az életben olyan labradorja, mint Marley?
"Honnan lehet felismerni, hogy a világ legrosszabb kutyáját fogd-e hazavinni?"
Onnan, hogy előre tisztában vagy a ténnyel, hogy képtelen vagy egy kutya megnevelésére.
Nincs olyan, hogy a világ legrosszabb kutyája. Olyan vagy, hogy nem érted a kutya jelzéseit, nem tudod kielégíteni az igényeit és ettől frusztrált lesz.
A kutyáknak különbőző igényeik vannak. Nálunk az egyik kutya teljesen bolond, ha kumarad a napi séta. Nem lehet elviselni. Ugrál, borogat, megugat mindent, ás, piszkálja a másikat. Őt ha valaki udvardíszként tartaná, azt mondaná, hogy hülye kutya és szerintem már agyonütötte volna, pedig csak extra magas a mozgásigénye. Napi 1 óra séta, futás + játék-így teljesen jól kezelhető. A másik kutyánk is imád sétálni, de ő sokkal nyugisabb-két ugyanolyan fajtájú kutyánk van.
Épp ez az, hogy amikor a filmben is kiválasztották, egyáltalán nem rosszalkodott, szinte ő volt a legnyugisabb.
Marley nem volt frusztrált, inkább vmi más, mert őt is napi 2x alaposan megsétáltatták, de emlékeztek, amikor írja John a cikkeiben, hogy a "sétának hívjuk a hosszútávfutást", szóval ő a sétától sem nyugodott le, nem a mozgás hiány volt a gond, hanem csak ő ilyen volt.
De sosem látszott rajta, hogy frusztrált lenne, boldog kutya volt, akkor volt a legboldogabb, mikor rosszalkodott:D
Szóval ilyen örök gyerek típus, erre gondoltam, hogy jártatok-e már így?
Rájöttem közben, hogy mi volt Marley "baja", azért volt ilyen rosszalkodós és hiperaktív, mert munkavonalú, azaz vadász retriever volt, nem a hagyományos show vonalú hobbi/kiállítási labrador.
Ezért volt az is, hogy annyit zabált, mint egy kisebb ló, de meg sem látszott rajta, sőt fiatalon szinte sovány volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!