Milyen volt a költözés kutyával? Aki átélte leírna, hogy a kutya hogy reagált? Mennyire viselte meg?
Semennyire.
A kutyának az a lényeg, hogy a gazdája közelében legyen, egyéb nem érdekli.
Nincs kutyàm, (sajnos) de igen. A kutyànak a gazdi a lényeg,
És persze az új szagok, illatok
A kutyának a gazdi a világ közepe. Nem érdekli hogy hol van, amígy az embere mellette van.
Nálunk ami különbséget jelentett az a sétáltatás volt.
Kertesházban volt velünk évekig. Persze akkor is szobakutya volt, de a dolgát az udvaron végezte. Pórázon csak nagyon ritkán mentünk vele sétálni, nem is igazán szerette. Néha csócsálta is, séta közben.
Társasházba költöztünk, ráadásul városba. Szóval elkezdtünk sétálni. Hámot kapott a nyakörv helyett. Így a pórázt gyorsan megszokta, már az első séta végén ügyesen jött mellettem. A zaj és a szagok, a sok ember miatt az első egy-két hétben kicsit bátortalan volt séta közben. De ez is csak nekem tűnt fel.
Kicsit féltem, hogy majd hogy fogadja a szomszédok zaját, de szerencsére nem ugat, szóval nagyon jól viselte a változást. Okos kutyus. A szobatisztaságban sem okozott zavart. Az új otthonban sok volt a már megszokott illat és tárgy az újak mellett, gondolom ez is segített neki megszokni.
A költözés során több kanyarban pakoltuk a cuccokat. Arra azért kíváncsi lennék, mi játszódott le a kis fejében, mikor azt látta, hogy fogynak körülötte a tárgyak. Ő ugyanis csak az utolsó kanyarral jött velünk, de szerintem megkönnyebbült szegénykém :D
Mi a költözés előtt többször elvittük az új házhoz, fél órákat ott voltunk, pórázon bejártuk a környező utcákat. Mikor pakoltunk, ő is nyugtalan volt, de örült, hogy jöhet velünk.
Aznap délután többször direkt elmentünk otthonról, sìrt a kapuban. Először 5 percre, majd tìzre, majd hùszra, majd fél órára, majd másfélre. Megtanulta, hogy hiába megyünk el, úgyis mindig visszajövünk. Még pár napig ült a kapuban egy ideig, ha elmentünk, de aztán mintha mindig ott laktunk volna.
Fontos, hogy kapott bilétát a nyakába a telefonszámommal, ha pánikolás közben kiugrott volna a kerìtésen. ( van chip, de így gyorsabban hazajut szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!