Kinek van Yorkshire- terrierje ( Yorkija)?
Kora, Neme, Neve, Fajtája( extramini, stb.)??
És ha lehet akkor írd le a Te korodat és nemedet is :)
A Standard szerint a yorki 2-3,5kg, ami ettől eltérő az "selejtes", tehát a "mini" meg "extra mini" betegségek, nem egészséges, szép kutyák. http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__962236-letezi..
És nekem is yorki van, 3 kg, de már ő is olyan ki törékeny, hát akkor egy 1kg-os? Nem értem mért egy ennyire pici kutya még jobban kicsinyíteni, tartsál hörcsögöt, de komolyan. És hagy kérdezzem már meg hogy ha a normál yorki 2-3,5kg, akkor mennyi a mini és az extra mini standardja? Mert azzal ugye tisztába vagyunk, hogy ahhoz hogy külön fajtaként emlegessünk egy állatot érdemleges eltérés is kell a normáltól.
Így például a snacinál a törpe 4-8kg, a közép 14-20kg, az óriás 35-40kg.
Tehát 1-2 kiló különbség még nem csinál új fajtát. Az én huskym is csak 15kg, mikor a standard szerint 16-22.5 (szukánál), még sem mondom hogy "mini" huskym van. És érdekes módon bernáthegyinél, beaglenél, akitánál, és labradornál sem magyaráznak "mini" meg "extra mini" hülyeségeket, csak ennél a divatkutyánál, ami nem is rendes kutyaként kezelnek...
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:4
Ez igaz is , de attól az 1kg eltéréstől még nem kellene azt mondani hogy mini meg ultramini yorki , mivel olyan nincs!!!
Az egy sima yorki , aki a sztenerd-be nem tartozik bele , ergo nem szabadna szaporodnia!
nincs mini fajta:(ha mini lesz a kutya akkor beteg!!
nekem 10 hetes lesz a yorkim, kan, és Mickey(májki) a neve:D 17/L
21:50
Feltöltenéd a törzskönyvét amiben az szerepel h neked elismert mini yorkid van ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!