Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek van Yorkshire- terrierje...

Kinek van Yorkshire- terrierje ( Yorkija)?

Figyelt kérdés

Kora, Neme, Neve, Fajtája( extramini, stb.)??

És ha lehet akkor írd le a Te korodat és nemedet is :)

2010. jún. 28. 15:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
2 és fél éves, kislány, nagyon kényes =D, Daginak hívják ( törzskönyvezett neve Bonita, de az nem tetszik )
2010. jún. 29. 07:10
 12/22 anonim ***** válasza:
54%

A Standard szerint a yorki 2-3,5kg, ami ettől eltérő az "selejtes", tehát a "mini" meg "extra mini" betegségek, nem egészséges, szép kutyák. http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__962236-letezi..

És nekem is yorki van, 3 kg, de már ő is olyan ki törékeny, hát akkor egy 1kg-os? Nem értem mért egy ennyire pici kutya még jobban kicsinyíteni, tartsál hörcsögöt, de komolyan. És hagy kérdezzem már meg hogy ha a normál yorki 2-3,5kg, akkor mennyi a mini és az extra mini standardja? Mert azzal ugye tisztába vagyunk, hogy ahhoz hogy külön fajtaként emlegessünk egy állatot érdemleges eltérés is kell a normáltól.

Így például a snacinál a törpe 4-8kg, a közép 14-20kg, az óriás 35-40kg.

Tehát 1-2 kiló különbség még nem csinál új fajtát. Az én huskym is csak 15kg, mikor a standard szerint 16-22.5 (szukánál), még sem mondom hogy "mini" huskym van. És érdekes módon bernáthegyinél, beaglenél, akitánál, és labradornál sem magyaráznak "mini" meg "extra mini" hülyeségeket, csak ennél a divatkutyánál, ami nem is rendes kutyaként kezelnek...

2010. jún. 29. 08:31
 13/22 anonim ***** válasza:
08:31-es! Nem szeretnék belekötni amit írtál, hiszen nagyrészt igaz. De, azért gondolkodj már el, egy 2-3 kg-os kutya esetében az 1 kg eltérés is soknak számít, míg egy 10-15-20 stb. kg-os kutyaesetében nyilván nem annyira szembeötlő..
2010. jún. 29. 12:31
 14/22 anonim ***** válasza:
Hát épp erről van szó, hogy 1 kiló eltérést hogy lehet külön fajtának titulálni? Annyira nem szembeötlő hogy nem is érdemes külön megjegyezni. 1 kg ide vagy oda nem csinál külön fajtát.
2010. jún. 29. 12:40
 15/22 anonim ***** válasza:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:4

Ez igaz is , de attól az 1kg eltéréstől még nem kellene azt mondani hogy mini meg ultramini yorki , mivel olyan nincs!!!

Az egy sima yorki , aki a sztenerd-be nem tartozik bele , ergo nem szabadna szaporodnia!

2010. jún. 29. 12:42
 16/22 anonim ***** válasza:
(08:31-nek szólt)
2010. jún. 29. 12:42
 17/22 anonim ***** válasza:

nincs mini fajta:(ha mini lesz a kutya akkor beteg!!

nekem 10 hetes lesz a yorkim, kan, és Mickey(májki) a neve:D 17/L

2010. júl. 1. 10:43
 18/22 anonim válasza:
noss. nekem van egy yorkim kisfiú :) mini:D szal elsőkém befoghatod mert igenis van mini.és extra mini:D az extra mini : az a zsebkutya :D mini meg kisebb mint a sima yorki:D ne halle <3<3
2011. aug. 6. 21:50
 19/22 anonim ***** válasza:

21:50

Feltöltenéd a törzskönyvét amiben az szerepel h neked elismert mini yorkid van ?

2011. aug. 7. 18:49
 20/22 anonim válasza:
öööö. hova tölcsem??:D
2011. aug. 9. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!