Mennyi pénz szükséges egy kutya menhely felépítéséhez/fentaratásához?
A kérdés csak elmélet! Csak kiváncsi vagyok mennyibe kerülne 0-ról fölépíteni.
Egy max 100 férőhelyes 1-2 kutya/kenel.
Mennyibe kerülne egy akkora telek amin elfér ennyi kutya ha 3-4 négyzet m/kenellel számolunk?
Mennyi lenne felépíteni a keneleket (alul beton, drot kerítés, fedett tető) ha a berendezését nem számolljuk?
Mennyi lenne az egyéb épületeket felépíteni? (fő épület, élelem raktár, benti kenelek, karantén stb.)
Mennyi lenne az áram/vízfogyasztás 100 kutyára ha nem lenne minden kenelben külön csak központi világítás lenne?
Mennyi élelem/víz kéne 1 hónapra 100 kutyának (kg/liter) ?
Van még több minden ami érdekel, de az már túl sok lenne.
Telekár attól függ, hogy hol... Vidéken tanyát már 1-2 milla körül kapsz.
Kennelekre simán számolhatsz 3-4 milliót. A telket körbe kell keríteni, pár mobilhon.
Kaja szerintem havonta 1,5-2 millió. Plusz állatorvosi költségek. Féregtelenítés, bolha, kullancs elleni védekezés, oltások, ivartalanítás...
Nézegess rá menhelyek honlapjaira, ahova én járok, ki szokták írni a havi költségeiket. Pl. egy átlagos hónapban csak az állatorvosi költség meghaladja az 1 millió ft-ot. De ki szokták írni a közüzemi számlák és a kaja költségeit is.
A telekár, építési alapanyag csak egyszeri költség, nem értek hozzá, nem vagyok tisztában az árakkal de szerintem a fenntartás húzósabb.
Telekár vidéken (2-3 millió ft).
De fontos, hogy kozmuvesitve legyen, mert az megint egy kisebb vagyon. Ugy 3-4 millio ft.
Epuletet ugy szamolj, hogy egy 18 m2es hazhoz a b35 tegla volt a szomszednak 300ezer ft ez kb 1000 db.
1.800ezer-2 millio es ez csak a tegla egy 100 m2es menhelynel. Melle kell kotoanyag, ablakok, teto kisebb vagyon!!
Kb 20-25 milliobol megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!